Naslovnica / Dogodek / Prometne nesreče in posledice – predavanje pred začetkom motoristične sezone

Prometne nesreče in posledice – predavanje pred začetkom motoristične sezone

Policijska postaja Kamnik in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Kamnik vas vabita na predavanje z naslovom Prometne nesreče in posledice, ki ga organizira Policijska uprava Ljubljana.

Policijska uprava Ljubljana pred začetkom motoristične sezone, v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) in občinami, organizira predavanja, ki so namenjena predvsem uporabnikom enoslednih motornih vozil, mladim voznikom in tudi ostalim udeležencem v prometu. Predavanje je namenjeno predvsem ozaveščanju o posledicah prometnih nesreč in posledično s tem krepitvi zavedanja, kako pomembno je naše ravnanje v prometu.

Predavanje je brezplačno, nanj pa se je treba prijaviti na elektronski naslov predavanja_nesrece@policija.si.

O predavanju

Predavanje je namenjeno predvsem ozaveščanju o posledicah prometnih nesreč in posledično s tem krepitvi zavedanja, kako pomembno je naše ravnanje v prometu.

Predavatelj, policist Tomaž Tomaževic, bo temo predstavil v interaktivnem predavanju, ki traja 45-60 minut. Sestavljeno je iz osebne izpovedbe zgodb o prometnih nesrečah, v katerih je bil posredno ali neposredno udeležen ali jih je obravnaval kot policist. S prikazom posnetkov s spleta ter drugih vsebin pokaže, kateri so vzroki in kakšne so lahko posledice prometnih nesreč. Celotno predavanje vzpodbuja slušatelje k razmišljanju o posledicah in je predstavljeno na poljuden način ter se vseskozi prepleta z izkušnjami iz prakse.

Predavanje je razdeljeno v več sklopov in obsega seznanitev s posledicami prometnih nesreč skozi oči policista, dejstva o prometnih nesrečah (statistika, vzroki nesreč, kazenske določbe, varnost vozil), prikaz dejavnikov nesreč s pomočjo videoposnetkov (hitrost, zaviranje, alkohol, varnostni pas .), prikaz konkretnih primerov hudih prometnih nesreč v povezavi z dejavniki ter diskusijo.