Naslovnica / Črna kronika / Dimniški požar na Kregarjevem

Dimniški požar na Kregarjevem

Gasilci so nocoj, nekaj pred 18. uro, odhiteli na Kregarjevo, kjer je v eni izmed tamkajšnjih hiš prišlo do dimniškega požara.

K sreči so domači oz. njihovi sosedje dimniški požar opazili še pravi čas, da se le-ta ni niti utegnil dobro razplamteti, ko so že prihiteli na pomoč tudi gasilci PGD Kamniška Bistrica, ki so iz kurišča najprej iznesli goreče kurivo, nato pa poskrbeli, da je dimniški požar nadzorovano pogorel.

Kljub precej nenavadnemu pozivu, ki je gasilce vabil na Strgarjevo ulico v Stahovici (???), so razmeroma hitro na pomoč prihiteli tudi gasilci PGD Kamnik, katerih prisotnost je bila nadvse dobrodošla že zaradi termovizijske kamere s katero so preventivno pregledali okolico dimnika.

 

K sreči se je vse skupaj končalo hitro in brez kake večje škode, preden pa bodo lastniki lahko ponovno zakurili, pa bo moral k hiši še nekaj sreče prinesti dimnikar, ki bo temeljito pregledal dimnik in kurilno napravo.

Pohvala PGD Kamniška Bistrica

Gre pa gasilce PGD Kamniška Bistrica pohvaliti, ne le zaradi ponovnega zelo hitrega posredovanja, ampak zaradi še ene zanimive podrobnosti, ki smo jo mimogrede ujeli ob tokratni intervenciji.

Kot lahko najbrž tudi sami vidite na fotografiji, je interventno vozilo bistriških gasilcev obuto v snežne verige, kar mogoče sicer res ni najbolj prijazno do pnevmatik, kaže pa na to, da gasilci PGD Kamniška Bistrica stvari ne prepuščajo naključju, ampak se, glede na snežne razmere in dejstvo, da je večina območja, ki ga pokrivajo hribovita, na morebitne intrevencije pripravijo že v naprej, pa četudi jim to povzroča nekaj več stroškov pri vzdrževanju vozila.

Očitno se fantje in dekleta namreč zelo dobro zavedajo, da so tovrstni stroški zanemarljivi v primerjavi s stroški, ki bi nastali, če bi ob intrvenciji obtičali, ali bog ne daj celo zdrsnili, na kakem bregu, ali še huje, da zaradi nepripravljenosti ne bi mogli pravočasno posredovati in priskočiti na pomoč občanom, ki znamo njihov trud, ne le opaziti, ampak tudi ceniti. Nadvse pohvalno!