Naslovnica / Črna kronika / Divji maček in pobegli osel
Simbolična fotografija

Divji maček in pobegli osel

Napadalnega mačka, ki je iz stanovanja nagnal svojo lastnico, in pobeglega osla, ki jo je mahnil novim dogodivščinam naproti, so ujeli šele gasilci.

Gasilci pri svojem delu nimajo opraviti zgolj z ljudmi, ampak nemalokrat tudi z živalmi, dve tovrstni prigodi pa so v zadnjih dneh zabeležili tudi kamniški gasilci.

Napadalni maček

Včeraj zvečer, okoli 21:30, so bili gasilci obveščeni, da je v stanovanjskem objektu v Kamniku agresiven maček napadel svojo lastnico, ki se je pred njim zbežala na prosto, nazaj pa si, spričo vedenja svojega nič kaj prijaznega ljubljenčka, ni več upala.

Na pomoč so ji priskočili vrli gasilci PGD Kamnik, ki so, kot pravi lovci na tigre, pogumno in brez pomišljanja vstopili v objekt, se »spopadli« z napadalnim mačkonom, ga ujeli ter zaprli v kletko, ki jo je že pred tem pripravila lastnica. Za problematičnega mačka bodo danes poskrbele pristojne službe.

Pobegli osel

Sicer pravijo, da gre osel na led zgolj enkrat, ker pa letos ni kake prave poledice, če pa že je, so ceste običajno dobro posute, česar se je najbrž zavedal tudi osel iz Sidola, ki jo je pred dvema dnevoma, 16. 2. 2022, zvečer mahnil na sprehod v neznano.

Na pomoč občanu, ki mu je ušel osel, so priskočili gasilci PGD Šmartno in PGD Kamnik, ki so dolgoušesega ubežnika izsledili v bližini domačije, s katere je pobegnil, ter ga predali nazaj v domačo oskrbo.