Naslovnica / ŠPORT / Do Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliki planini je le še dober mesec dni.

Do Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliki planini je le še dober mesec dni.

Slovenija oz. Kamnik bo v letu 2017 gostil Evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliki planini, ki bo potekalo v skupni organizaciji Atletske zveze Slovenije, Evropske atletske zveze in organizacijski izvedbi Kluba gorskih tekačev Papež ter Združenja za gorske teke pri AZS.

Evropsko prvenstvo v gorskih tekih bo v Kamniku oz. na Veliki planini, potekalo od 7. do 9. julija 2017, na tekmovanje pa se intenzivno pripravljajo tako organizatorji prvenstva, kot tudi tekmovalci.

V tem tednu so v Kamnik prišli tudi predstavniki Evropske atletske zveze, ki si bodo ogledali del prizorišč in skupaj z organizatorji dorekli še zadnje podrobnosti glede izvedbe samega tekmovanja.

Kot tehnični delegat Evropske atletske zveze bo na dogodkih prisoten Ede Rutkovszky, sicer direktor madžarske atletske zveze, ter vodja projektov Aditya Kumar, ki pri Evropski atletski zvezi dela na področju tekmovanj in anti-dopinga.

Danes so organizatorji 16. Evropskega prvenstva v gorskih tekih, v prostorih Atletske zveze v Ljubljani, pripravili novinarsko konferenco, na kateri so predstavili enega izmed najpomembnejših mednarodnih atletskih dogodkov v Sloveniji letos in tudi v prihodnjih letih.

Razen predstavnikov organizatorjev, vodje tekmovanja in predsednika Kluba gorskih tekačev Papež, Dušana Papeža in Toma Šarfa, predsednika združenja za gorske teke pri Atletski zvezi Slovenije, so na novinarski konferenci sodelovali tudi predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar in gostje iz Evropske atletske zveze, kot pa je bilo razbrati iz povedanega, pa se nam julija v Kamniku in na Veliki planini obeta dobro organizirana in atraktivna mednarodna prireditev.

Ne gre namreč pozabiti, da je Klub gorskih tekačev, ki se ponaša z organizacijo številnih tekem na najvišji svetovni ravni, že leta 2010 zelo uspešno organiziral  tudi Svetovno prvenstvo v gorskih tekih.

Letošnje, 16. Evropsko prvenstvo v gorskih tekih pa utegne biti še posebej zanimivo tudi zaradi tega, ker v gorskih tekih slovenski atleti dosegajo vse boljše rezultate in zavidljive uspehe, ki z nekaj sreče ter ob podpori številnih navijačev, ne bodo izostali niti na domačem terenu.

Se pa že danes obeta še ena prireditev povezana s skorajšnjim Evropskim prvenstvom, ki bo danes popoldan, ob 18. uri, s posebno prireditvijo predstavljeno tudi v telovadnici OŠ Stranje.