Naslovnica / Črna kronika / Do nesreče je prišlo med prehitevanjem

Do nesreče je prišlo med prehitevanjem

Vozniku se prehitevanje traktorja ni posrečilo, pri umikanju nazaj na desni pas pa se je vozilo, po trčenju s traktorsko prikolico, prevrnilo in obstalo na polju.

Včeraj, le nekaj minut pred poldnevom, je na regionalni cesti Kamnik – Mengeš prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil poškodovan voznik osebnega vozila.

Po podatkih Policijske uprave je do nesreče prišlo, ko je voznik osebnega vozila začel prehitevati traktor, nato pa s prehitevanjem prenehal in se začel umikati nazaj na desni pas. Pri tem je s sprednjim delom vozila trčil v traktorsko prikolico, zaradi česar je avto odbilo in ga prevrnilo čez streho na levo stran izven vozišča, kjer je avto pristal nazaj na kolesih.

Na prizorišču nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik in Mengeš, ki poskrbeli za protipožarno in protinaletno zavarovanje kraja, poškodovanemu vozniku pa nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so voznika oskrbeli in odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

 

K sreči je voznik, kot navajajo policisti, utrpel zgolj lažje telesne poškodbe, sta pa nesreča in odpravljanje njenih posledic povzročili nekaj prometnih zastojev, saj je bila cesta Kamnik – Mengeš kako uro in pol v obe smeri zaprta za ves promet.

Po vseh zbranih obvestilih bo zoper povzročitelja izveden ustrezen ukrep.