Naslovnica / ŠPORT / Dobri predstavi mladih kamniških odbojkarjev in odbojkaric

Dobri predstavi mladih kamniških odbojkarjev in odbojkaric

Obe mladi članski odbojkarski ekipi Calcita sta zabeležili zanesljivi zmagi.

Fantje z odlično igro do zmage v Žirovnici

V svoji prvi tekmi v 2. DOL za moške v novi sezoni je druga moška ekipa na gostovanju v Žirovnici osvojila prve tri točke. Pod vodstvom Gregorja Hribarja so mladi Kamničani s 3:1 (-23, 21, 25, 18) premagali domači National. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 21. oktobra, v dvorani OŠ Stranje gostili MOK Kočevje. Tekma se bo začela ob 16. uri.

Med tednom so mladi kamniški odbojkarji v tretjem krogu pokala Slovenije premagali Ljubljano Volley, danes pa so v Žirovnici ugnali še nekdanjega prvoligaša. Gregor Hribar, ki je v odsotnosti Aleša Hribarja, ki je bil s prvo člansko ekipo v Kanalu, vodil kamniško ekipo, je tekmo začel z Rokom Forštnaričem, Borom Jesetom Rotarjem, Teom Podobnikom, Luko Lazarjem, Tinetom Makovcem, Matijo Laknerjem in Janom Finkom, je bil po tekmi zadovoljen z igro svojih varovancev.

»Tekma je bila na izredno visoki ravni z obeh strani. Skozi celotno tekmo imeli stabilen sprejem, korektno je svoje delo na mestu korektorja opravil tudi Lakner, svoje sta dodala tudi oba podajalca, morda bi lahko bolje izkoristili igro prek prvega tempa. V vsakem primeru je to dobra napoved za nadaljevanje prvenstva,« je Hribar pohvali igro svoje ekipe, ki je v prvem nizu ves čas vodila, tudi že z 18:13. Domačini so jih v končnici ulovili in na koncu tudi prehiteli.

Tudi v drugem nizu so bili Kamničani, pri katerih sta se na mestu podajalca izmenjavala Rok Forštnarič in Jernej Smrekar, boljši nasprotnik, z boljšo igro pa so nadaljevali tudi v tretjem nizu, ki se je spet odločal v končnici. Tokrat so bili bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki v četrtem domačinom niso dovolili, da bi se razigrali, to pa jim je tudi prineslo zasluženo zmago in prve tri točke v novem prvenstvu.

Dekleta zanesljivo do treh točk

Med tednom je druga ženska ekipa Calcit Volleyja v tretjem krogu pokala Slovenije morala priznati premoč izkušeni rekreativni ekipi Fly teams, vendar je le tri dni pozneje v prvem krogu 2. DOL za ženske – zahod zaigrala odlično ter s 3:0 (18, 20, 16) premagala Kostak Elmont iz Brestanice. V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 21. oktobra, gostovale v Novem mestu. Tekma se bo začela ob 15. uri.

Že v prvem nizu so varovanke Francija Obolnarja prikazale boljšo igro, saj gostjam niso dovolile, da bi se razigrale. V napadu je bila razpoložena Zala Špoljarič, ki je v sredo na pokalni tekmi zaradi težav s poškodbo igro morala zapustiti že v uvodnem nizu, svoje pa so dodale tudi druge igralke. Tudi v drugem nizu je bila slika na igrišču podobna kot v prvem, po zaostanku z 0:2 v nizih pa so se gostje v tretjem sprijaznile s porazom, medtem ko so Kamničanke nadaljevale z dobro igro, ki jim je prinesla prvo zmago v letošnjem državnem prvenstvu.

»Prav na vsako njihovo potezo so moje igralke imele odgovor. Ves čas smo imeli dober sprejem, stekla nam je tudi igra v napadu, dobro smo igrali tudi v drugih elementih igre. Vsekakor si dekleta zaslužijo pohvale za prikazano igro,« je svoje varovanke pohvalil Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja.

Za Calcit Volley II so igrale: Zala Špoljarič, Lara Bošeska, Tjaša Gadža, Nives Juhant, Meta Ahačič, Ana Katarina Stavbar, Nika Marolt, Lana Žužek in Sara Sitar.