Naslovnica / NOVICE / Dobrodelna akcija: Z nakupom koledarja podprimo projekt jadranja za otroke s posebnimi potrebami

Dobrodelna akcija: Z nakupom koledarja podprimo projekt jadranja za otroke s posebnimi potrebami

V družini Calcit Volley verjamejo, da ima šport moč, ki združuje in navdihuje. Šport podira meje in razbija tabuje. Tudi ta praznični december so v odbojkarski družini Calcit Volley pripravili koledar, s prodajo katerega želijo finančno podpreti dobrodelni projekt Jadranje za jutri.

DOŽIVETJE ZA VSE ŽIVLJENJE

V kamniškem športnem društvu Sappa bodo konec maja 2019 že deseto leto zapovrstjo na aktivno jadranje popeljali kopico otrok z motnjami v telesnem in duševnem razvoju, ki bi brez njihove pomoči o takšnem morskem doživetju sicer lahko le sanjarili. Jadranje za jutri je dobrodelno-terapevtsko-izobraževalni projekt, v katerega so vključeni pedagogi, vzgojno-izobraževalne ustanove in aktivni jadralci ter seveda otroci s posebnimi potrebami.

Štiridnevno jadranje, ki bo potekalo v dveh etapah, je nepozabna dogodivščina, ki otroke spremlja vse življenje. Otroci aktivno sodelujejo pri vseh nalogah obvladovanja jadrnice, od krmarjenja, obvladovanja jader do priprave obrokov in čiščenja, ter se pri tem enakovredno izmenjujejo. Bogate izkušnje jim močno izboljšajo samopodobo in okrepijo njihovo samozavest, predvsem pa jih med seboj povežejo in obogatijo njihov pogosto pust vsakdan z otroško razposajenostjo in radostjo.

OVIRE SO LE V GLAVI

V teh nekaj dneh na jadrnici ni ovir za nikogar – ne za tiste na invalidskih vozičkih, ne za slepe in slabovidne, gluhe in naglušne, ne za tiste z motnjami v duševnem razvoju. Morje, jadrnica in posadka zahtevajo medsebojno skrb ter upoštevanje in spoštovanje vseh, zato se mladi pomorščaki v takšnih okoliščinah zlahka naučijo prevzemanja odgovornosti zase in za druge, ekipnega delovanja, socialnih veščih, ustreznega reševanja konfliktov, obvladovanja strahu, skrbi in izražanja zdrave tekmovalnosti.

Odbojkarji posebej dobro vemd, kaj pomeni timskih duh, kako pomembno je pustiti strah v garderobi in samozavestno pristopiti k tekmi, kaj pomeni prevzemanje odgovornosti do sebe in do soigralcev, kako pomembno je ceniti razlike posameznih osebnosti, kako se soočati s spremembami in kako skupinsko reševati probleme in konflikte. Vse to nam je znano, to je naš način življenja. Otroci s posebnimi potrebami pa prevečkrat živijo v socialni izolaciji. Pogosto obiskujejo ločene šole, njihove zmožnosti so omejene zaradi pomanjkanja dostopnosti in socialne nestrpnosti, njihovo prizadevanje za neodvisnost je ovirano, s poudarkom na njihovih omejitvah, namesto njihovih potencialih, trpijo zaradi nizkega socialnega statusa, vse preveč pogosto nimajo javnega glasu.

V projekt Jadranje za jutri v organizaciji ŠD Sappa iz Kamnika so bili do sedaj na osnovi njihove prijave, poleg drugih sorodnih zavodov, vključeni tudi kamniški otroci iz OŠ 27. julij in centra Cirius. Maja 2019 bodo v sklopu projekta jadrali otroci z OŠ 27. julij.

Calcit Volley bo ob podpori zvestih navijačev in ljudi dobrega srca finančno pristopil k projektu Jadranje za jutri, v ta namen pa po ceni 10 evrov prodajal klubski koledar prve ženske in prve moške ekipe na vseh domačih tekmah v ŠD Kamnik.

Nakup koledarja bo ob predhodni najavi na info@calcitvolley.si mogoč tudi v klubski pisarni na Cankarjevi 1A. Prodaja koledarjev bo trajala vse do razprodaje zalog.

 

DOMAČE TEKME DO KONCA LETA 2018

  • sreda, 12. december, ob 20.00: MEVZA – Calcit Volley vs SK Posojilnica Aich/Dob
  • sobota, 15. december, ob 17.00: 1. DOL – Calcit Volley vs SIP Šempeter
  • sobota, 15. december, ob 19.30: 1. DOL – Calcit Volley vs Hiša na kolesih
  • torek, 18. december, ob 20.00: – CEV Challenge Cup – Calcit Volley vs Ladies in Black Aachen

Vsem ljudem, ki bi boste pomagali, že vnaprej prisrčna hvala.

Calcit Volley