Naslovnica / NOVICE / Dobrodelni kolesarji so na Veliki planini zbrali 1.390 evrov za GRS Kamnik

Dobrodelni kolesarji so na Veliki planini zbrali 1.390 evrov za GRS Kamnik

Sobotno lepo vreme je na Veliko planino privabilo številne pohodnike in seveda tudi gorske in turne kolesarje, ki so tokrat na Veliki planini kolesarili za dober namen. Na pobudo posameznikov in nekaterih podjetji se je organizator T Atelje odločil, da zbira sredstva za Gorsko reševalno službo Kamnik, ki deluje od leta 1922. Dejansko pa to ni služba, ker jo sestavljajo le entuziasti, prostovoljci, ki se večkrat v gore podajo v najslabših razmerah – ponoči, v najhujših nalivih, mrazu … in vse z namenom, da pomagajo planincem, ki potrebujejo pomoč, ker so poškodovani, prestrašeni ali pa njihovo življenje visi na nitki …

Kar 22 % vseh nesreč v gorah, pri katerih posreduje GRS Kamnik, se zgodi na Veliki planini, zato je organizator 5. septembra ravno na Veliki planini organiziral dobrodelni dogodek gorskega kolesarjenja pod vodstvom vodnika turnega in gorskega kolesarstva in inštruktorja gorskega reševanja Matjaža Šerkezija. Ves dobiček od prodanih prijavnin gorskih kolesarjev ter vseh dobrodelnih prispevkov, zbranih s strani mimoidočih pohodnikov in navijačev, bo namenjen Gorski reševalni službi Kamnik za izboljšanje njihovih pogojev dela. Zbranih je bilo 1.390 evrov, sredstva pa se še zbirajo preko humanitarnega tekočega računa Gorske reševalne službe Kamnik. Tako so se tokrat pohodniki in reševalci za spremembo odzvali na klic dobrodelnosti prav tistim, ki predano, srčno in pogumno rešujejo življenja ljudi in jim pomagajo – gorskim reševalkam in reševalcem.

Kolesarji so bili vseh starosti in fizične pripravljenosti, a so z veseljem prikolesarili iz doline Kamniške Bistrice, gospod srednjih let je prikolesari celo direktno iz Ljubljane.

Tako so gorski kolesarji z Matjažem Šerkezijem, vodnikom turnega in gorskega kolesarjenja in gorskim reševalcem ter z Izo Logar, športno navdušenko in osebno trenerko, ki jo gledalci prav tako lahko spremljajo v kuharski bitki Masterchef, krenili iz spodnje postaje žičnice pod Veliko planino do gostišča  Zeleni rob in potem naprej do lične lesene hiške z vabljivim imenom Sladki kot. Tam sta jih s pastirsko mal’co počakali še druga Masterchefovka Tanja Pirc in pa lastnica Sladkega kota Julija Slapnik s pastirsko mal’co.

Res veliko število pohodnikov je pristopilo h gorskim reševalcem in reševalki (Srečo Podbevšek, predsednik, Franci Vrankar, Marjana Hostnik in Primož Hostnik), ki so prikazali osnove reševanja ponesrečencev v gorah. Prostovoljki Leni in Liza sta zlezli v vakuumska nosila, ki v realnih situacijah stabilizirajo ponesrečenca za prevoz v dolino. K sreči je bila to samo demonstracija reševanja in sta deklici celi in zdravi. Takšne demonstracije gorskega reševanja so dobrodošel opomnik vsem pohodnikom in gorskim in turnim kolesarjem, da poskrbijo za svojo psiho-fizično pripravljenost ter primerno obutev in športna oblačila, da do nesreč v gorah in hribih ne prihaja po nepotrebnem.

 

Ves čas je gorske in turne kolesarje ter pohodnike zabaval pastir Žan v svojih pastirskih oblačilih. Seveda so se vsi otroci želeli fotografirati ravno z njim, če že vsi niso mogli zlesti v reševalna nosila.

Športni dobrodelni dogodek je znova pokazal, da se ljudje znamo povezati za dober namen. Gorska reševalna služba Kamnik se tako iskreno zahvaljuje vsem podpornikom, ki so na ta sončni dan na Veliki planini izkazali svojo podporo tako z zbranimi sredstvi kot s spodbudno besedo in nasmehom.

Hvala podjetjem T Atelje d.o.o., Korca, d.o.o., Velika planina d.o.o., Studio Data print, Sladki kot in Koča Tisa, Be Life za podarjeno zdravilno pijačo kombucho, medijskima sponzorjema Radio 1 in Kamnik.info.

Za več informacij o oblikah pomoči smo vam na voljo.

Iskrena hvala in planinski pozdrav,

Tanja Pirc, Korca d.o.o. za T Atelje in Matjaž Šerkezi, Gorska reševalna služba Kamnik

Veseli bi bili, če lahko podprete gorske reševalke in reševalce iz svojega kraja z donacijami na DRUŠTVO Gorska reševalna služba Kamnik (Društvo GRS Kamnik) Fužine 74, SI – 1241

SWIFT/BIC: LJBASI2X (Nova Ljubljanska banka, d. d.)
TRR/IBAN: SI56 0231 1026 1122 215, NLB d.d. (račun za zbiranje donacij za reševanje prostorske stiske društva)

Kdo pravzaprav so gorski reševalci?

Društvo GRS Kamnik je prostovoljno, samostojno, nepridobitno in nepolitično združenje fizičnih oseb, ki deluje na podlagi Zakona o društvih. Dejavnost gorske reševalne službe opravlja brezplačno, kot javno službo, ki je v javnem interesu in je humanitarna dejavnost.

Osnovni namen in cilj delovanja Društva GRS je prostovoljno pomagati ljudem pri nesrečah v gorah in na težko dostopnih terenih. Člani opravljajo preventivne in operativne naloge v zvezi z varstvom pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zaščito in reševanjem na območju porečja Kamniške Bistrice. Vključeni so v sistem zaščite in reševanja Republike Slovenije. Večino dela opravijo v občini Kamnik, pokrivajo pa tudi območje občin Domžale, Komenda, Mengeš, Moravče, Lukovica in Trzin. Društvo po številu intervencij spada med najbolj obremenjene postaje GRS v Sloveniji.

DRUŠTVO Gorska reševalna služba Kamnik (Društvo GRS Kamnik) Fužine 74, SI – 1241

SWIFT/BIC: LJBASI2X (Nova Ljubljanska banka, d. d.)
TRR/IBAN: SI56 0231 1026 1122 215, NLB d.d. (račun za zbiranje donacij za reševanje prostorske stiske društva)

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve