Naslovnica / KULTURA / Dobrodelni koncert za Saro

Dobrodelni koncert za Saro

Sara je trinajstletno dekle, ki se rada smeji. Rada sije v svojih očeh in sije ob radovednosti in njej ljubih ljudeh.

Na današnji večer se je v Domu kulture Kamnik odvijal dobrodelni koncert za Saro, deklico velikega srca s cerebralno paralizo. Ob povezovalni besedi Marte Zabret so nastopili Mešani pevski zbor Mavrica, Kvartet Grm, Otroški pevski zbor Šmarca, Klapa Mali Grad, Šmartinci, Uroš in Tjaša z Otroškim pevskim zborom OŠ Roje in Mešani pevski zbor Cantemus.

Med glasbenimi točkami je Nada Plut, prijateljica Sarine mame, navzoče ganila z naslednjimi besedami: »Ali veste zakaj ste danes tukaj? Za Saro in njen voziček. Pa veste tudi, zaradi koga ste danes tukaj? Tukaj smo se zbrali zaradi čudovite osebe, ki v svoji hčerki vidi navdih. Da, tukaj smo zaradi Sarine mame, Petre Urankar, ki se je odločila, da bo storila vse za svojo hči. Petra je oseba, kateri je njena Sara navdih, spoznala je da ima otroka s posebnim poslanstvom in ne posebnimi potrebami. Zaradi nje piše bloge, s katerimi ozavešča druge ljudi, da je Sara oseba s poslanstvom in ne nekdo, katerega bi se morali izogibati, mogoče celo sramovati, ampak se od nje učiti. Petra je oseba, ki s svojim delom spreminja svet. Je mamica, ki s Saro v vrtcih in šolah ozavešča otroke, da je Sara samo oseba, ki živi in funkcionira drugače. Petra je oseba, ki želi svoje znanje, vedenje prenesti tudi na starše, ki imajo otroke s podobnimi izzivi. Prav Petri se lahko zahvalimo, da smo se danes zbrali na tej prireditvi, za njen pogum in trud in da s svojim delom ozavešča ljudi da so vsi enaki, čeprav različni.«

Sarina mama se je ob zaključku prijetnega koncerta vsem nastopajočim in obiskovalcem iskreno zahvalila za ves trud in sodelovanje ter darove za Sarine pripomočke in terapije, ki jih najbolj potrebuje.

Denar, zbran tudi s pomočjo današnjega dobrodelnega koncerta, bo namenjen novemu vozičku za Saro, ki bo lažji in bolj mobilen, da bo deklica lahko spremljala svojo družino tudi na travniških in gozdnih poteh ter sama poslušala petje ptic in šelestenje vetra v krošnjah dreves.

Sari lahko sami pomagate z zbiranjem starega papirja pri Domu kulture Kamnik ali z nakazilom na TRR SI56 0510 0801 3702 503 (Swift: ABANSI2X, koda namena: CHAR, namen: SARA, sklic: SI00 7841)

Laura Hribar