Naslovnica / Napovedi in obvestila / Dobrodelni marec Študentskega kluba Kamnik: Skupaj lahko ustvarimo boljši jutri!

Dobrodelni marec Študentskega kluba Kamnik: Skupaj lahko ustvarimo boljši jutri!

Dobrodelni marec je sedaj že tradicionalna akcija Študentskega kluba Kamnik, saj jo letos izvajamo že sedmo leto zapored. Gre za sklop dogodkov skozi celoten mesec marec, s katerimi zbiramo sredstva za socialno ogrožene študente in dijake iz UE Kamnik (Kamnik in Komenda).

Naše delovanje je tesno povezano z lokalnim okoljem, saj v prvi vrsti nudimo projekte in ugodnosti prav za študente in dijake iz Upravne enote Kamnik. Ker nas lokalna skupnost pri tem podpira in z nami sodeluje, se ji želimo na nek način zahvaliti in pokazati, da cenimo njihovo pomoč. Z akcijo spodbujamo filantropijo, zato je seveda ključnega pomena, da vključimo študente in tako spodbujamo pomoč med vrstniki. Vsak izmed nas se lahko nepričakovano znajde v težki situaciji, ko bi si želel oz. potreboval pomoč prijateljev, vrstnikov in skupnosti, zato ozaveščamo dijake in študente o pomembnosti solidarnosti.

Kljub temu, da je poudarek akcije na dobrodelnosti, pa ima Dobrodelni mesec marec tudi drug namen. Z raznovrstnimi projekti želimo privabiti čim več ljudi, da se udeležijo naših dogodkov, kjer se lahko zabavajo, spoznajo, družijo in tako utrdijo medsebojne odnose. Pri vsem tem pa dogodki predstavljajo tudi priložnost za rekreacijo in športno udejstvovanje, ki ga kot klub močno podpiramo ter z njimi ozaveščamo mlade o pomembnosti zdravega načina življenja in o športnem vedenju. Večina projektov znotraj Dobrodelnega marca  mladim predstavlja alternativo druženju na zabavah ali preko družbenih omrežij.

Aktivisti Študentskega kluba Kamnik uživamo v organizaciji Dobrodelnega marca in smo nanj izjemno ponosni. Vse to počnemo popolnoma prostovoljno in smo se odpovedali kakršnemu koli plačilu, saj trdno verjamemo v pomembnost širjenja solidarnosti med ljudmi, še posebno med mladimi.

KAJ SMO PRIPRAVILI LETOS?

Prvi dogodek je “športni turnir trojčkov”, tridnevni dogodek športnih tekmovanj; turnirja v odbojki in nogometu bosta potekala zaporedoma v soboto in nedeljo, 09. in 10. marca, turnir v košarki, ki bo letos izpeljan prvič, pa 31. 3. Nogomet in košarko se bo igralo v telovadnici OŠ Komenda Moste, odbojko pa kot vsako leto doslej v Športni dvorani Kamnik. Obe dvorani sta nam v najem podarili občini Kamnik in Komenda. Turnirji so namenjeni vsem športnim navdušencem v druženje, zabavo in sprostitev.

 

Več o prijavi na turnirje si preberite na: FB dogodek, Turnir v odbojki ,  FB dogodek, Turnir v nogometu in FB dogodek, Turnir v košarki.

Sledi tradicionalnih 48 ur pohodov na Sv. Primoža, dogodek, ki sta ga v preteklosti podprla predsednik države Borut Pahor in slovenska športnica Petra Majdič. Potekali bodo od 15. do 17. marca, kjer bomo 48 ur neprekinjeno hodili na priljubljeno lokalno pohodniško točko. Na vrhu bomo zbirali podpise, saj bodo sponzorji za vsak podpis prispevali 0,5 € v dobrodelne namene. Prav tako bomo zbirali prostovoljne prispevke. Taborniki bodo pekli palačinke, postavili bomo stojnico z dobrotami, v soboto popoldne pa bomo izvedli tudi predavanje v sodelovanju s Planinskim društvom Kamnik. Dogodek podpirata sponzorja Gostilna pri Planinskem Orlu in Peter Uršič s planinsko kočo na Sv. Primožu, za kar se jima močno zahvaljujemo.

Več informacij o dogodku: FB dogodek, Pohodi na Sv. Primoža

Seveda pa nismo pozabili tudi na bolj sladkosnede med nami. Ker je 23. marec sobota in le par dni pred materinskim dnevom, bomo na ta dan organizirali dobrodelno Tržnico slaščic v okviru tedenske tržnice v Kamniku, se pravi od 8h do 12h. Letos bomo tržnico sočasno prvič organizirali tudi v Komendi, prav tako 23. marca. Študentke in študenti ter žene iz okoliških turističnih in kulturnih društev bodo spekli razne slaščice, ki si jih boste lahko privoščili ali jih podarili bližnjim v zameno za prostovoljni dobrodelni prispevek.

Več informacij o dogodku: FB dogodek, Tržnica slaščic.

Kot vsako leto bomo Dobrodelni marec zaključili z zaključno prireditvijo, ki bo potekala v torek, 2. aprila ob 20h v Domu kulture Kamnik. Nastopil bo Vlado Kreslin, vstopnice pa so že v prodaji preko sistema mojekarte.si. S prireditvijo se želimo zahvaliti vsem sponzorjem, sodelujočim in someščanom, ki ste našo akcijo podprli.

Več informacij o dogodku: FB dogodek, koncert Vlada Kreslina.

Strnjen prikaz vseh dogodkov znotraj Dobrodelnega marca

Turnir v odbojki 9. marec Športna dvorana Kamnik
Turnir v nogometu 10. marec OŠ Komenda Moste
Pohodi na Sv.Primoža 15.-17. marec Sv. Primož nad Kamnikom
Tržnica slaščic 23. marec Kamniška in Komenška tržnica
Turnir v košarki 31. marec OŠ Komenda Moste
Zaključni dogodek – koncert Vlada Kreslina 2. april Dom kulture Kamnik

 

Anamarija Dolenc,
vodja Dobrodelnega marca in predsednica Študentskega kluba Kamnik