Naslovnica / NOVICE / Dobrodelno kolesarjenje za kamniško družino

Dobrodelno kolesarjenje za kamniško družino

V organizaciji Lions kluba Kamnik in ob sodelovanju Term Snovik, se je danes popoldne v Tuhinjski dolini odvila dobrodelna kolesarska prireditev »Kolesarim, da pomagam«.

Številnim kolesarskim prireditvam, ki se bodo odvile ta vikend, predvsem pa visokim temperaturam in sopari, v kateri napor predstavlja že dvigovanje kozarca s hladno pijačo nekje v senci, gre najbrž pripisati, da se je pred vhodom v Terme Snovik, na dobrodelnem kolesarjenju »Kolesarim, da pomagam« zbralo nekoliko manj kolesarjev, kot bi bilo pričakovati.

 

Gručo najpogumnejših in najbolj vztrajnih kolesarjev, ki so se zbrali na štartu, sta pozdravila novopečena predsednica Lions kluba Kamnik, dr. Andreja Eržen ter kamniški župan Marjan Šarec, kakih dvajset kolesarjev, med katerimi je bilo, poleg ostalih, moč opaziti tudi Mirana Stanovnika, puščavskega lisjaka in župana občine Log-Dragomer ter kamniškega triatlonca Matica Romšaka, pa so se, v spremstvu spremljevalnih varnostnih vozil, podali v hrib za snoviškimi termami in pot nadaljevali po tuhinjskih hribčkih in dolinah.

kolesarim pomagam 17

S potoki kolesarskega znoja, ki so ga prelili na tuhinjskih strminah so dobrodelni kolesarji omogočili, da bo številčna, socialno ogrožena družina iz Kamnika, ki so jo člani kamniškega Lions kluba našli ob pomoči Zveze prijateljev mladine oz. akcije Botrstvo, prejela dvoje gorskih koles in tisoč evrov finančne pomoči.

kolesarim pomagam 22

V sklad dobrodelne prireditve so, prek dobrodelnega srečelova, lahko prispevali tudi obiskovalci, ki niso kolesarili, prireditev pa se je, ob koncu kolesarjenja, zaključila z manjšo osvežitvijo in zabavo pri Termah Snovik.