Naslovnica / KULTURA / Dom kulture Kamnik in z njim Kotlovnica sta ponovno obujena

Dom kulture Kamnik in z njim Kotlovnica sta ponovno obujena

Po nekajmesečni prepovedi zbiranja in s tem ukinitvijo kulturnih prireditev se je včeraj na veselje tako obiskovalcev kakor tudi ustvarjalcev odvil prvi pokoronski dogodek v Domu Kulture Kamnik.

Obisk Kickoff Varietéja je bil sicer z maskami, razkužili in namesto nekaj sto le s tridesetimi gledalci nekoliko drugačen, zato pa nič manj prijeten in celo nekoliko odrešujoč vsem, ki so z nestrpnostjo čakali druženja in kulture tudi izven domačih štirih sten.

Z razdaljo nekaj stolov med seboj so se gledalke in gledalci posedli po Veliki dvorani kulturnega doma, zraven odra pa je bila v polni pripravljenosti in z vso opremo tudi tehnična ekipa, ki je v živo prenašala dogodek za vse tiste nesrečneže, ki niso uspeli pravočasno rezervirati vstopnic.

Prvi so nastopili mladi in nadobudni Before Time z novimi skladbami, ki so nastale v času karantene, za njimi je na oder stopil novopečeni reper z duplice Stin Brinovec, po reperskih ritmih pa je poslušalce odnesla v Španijo Amaia Villanueva. Za zaključek Kickoff Varietéja je na odru nastopila kamniška Teta Meta.

Kljub temu, da je bila dvorana napol prazna in zaradi varnosti ljudi bore malo, je bil aplavz po vsakem nastopu bolj bučen in zagret kakor smo ga na tovrstnih dogodkih vajeni. Morda smo po nekajmesečni pavzi in odvzetju vseh kulturnih dogodkov v živo pričeli še bolj ceniti delo in trud, ki ga nastopajoči vložijo v svojo glasbo in nastope.