Naslovnica / ŠPORT / Dom kulture v znamenju Calcit Bike Teama

Dom kulture v znamenju Calcit Bike Teama

Kamniški Dom kulture je v nedeljo spet gostil zaključno prireditev Odbora za gorsko kolesarstvo, ki je podelil nagrade najboljšim v olimpijskem krosu, spustu in BMX-u v pokalu Slovenije in pokalu mladih. Lahko rečemo, da je bil večer v znamenju Calcit Bike Teama, ki je dobil nagrado za najboljši klub v olimpijskem krosu, članski prvi mesti sta osvojila Luka Tavčar in Tina Perše, med mlajšimi člani je bil najboljši Gregor Krajnc, med mladimi so bili prvi še Meta Janežič, Žan Pahor, Hana Kranjec in Nika Dečman.

Calcit Bike Team je v pokalu Slovenije zbral 1559 točk in za 32 točk premagal domžalsko Energijateam.com. V pokalu mladih je bil kamniški klub bolj prepričljiv, drugi so bili znova Domžalčani. Kamničani so najboljši slovenski klub v krosu že od leta 2009.

podelitev GK DKK1

V konkurenci moški elite je prvo mesto šlo v roke Luke Tavčarja, ki je slavil v že v prvi sezoni za Calcit Bike Team. Drugi je bil na koncu Mitja Tancik, tretji pa Matjaž Budin. Tina Perše je bila prva v ženski konkurenci, Tanja Žakelj na drugem in Blaža Klemenčič na tretjem mestu pa vseh dirk za pokal Slovenije nista oddirkali.

V konkurenci mlajših članov je prvo mesto osvojil Gregor Krajnc. Drugi je bil Rok Naglič, član KK Ravne, ki bo v prihodnji sezoni vozil za Calcit Bike Team. Tretje mesto je osvojil Gregor Dimic.

V pokalu mladih so člani Calcit Bike Teama med prvimi tremi končali v osmih kategorijah. Tajda Šoštarko je bila druga med deklicami do 7 let, Žan Lopatič je bil prav tako drugi med dečki do 9 let, med deklicami U9 je zmagala Meta Janežič. Med dečki do 11 let so Calcitovci pobrali vsa tri prva mesta, prvi je bil Žan Pahor, drugi Ambrož Vovk, tretji pa Jan Boltar. Med dečki do 11 let je zmagala Hana Kranjec Žagar. V U13 je bil Luka Janežič drugi, med dečki do 15 let je Matic Kranjec Žagar osvojil drugo, Jaka Starman pa tretje mesto, med deklicami do 15 let je prva Nika Dečman končala pred Ano Janežič. Katja Kranjec je med mladinkami osvojila tretje mesto.

Ob tem so podelili še nagrade najboljšim v pokalu Slovenije v spustu in BMX-u. Calcitovci v teh disciplinah ne nastopajo.

Calcit Bike Team
Foto: Prijavim.se