Naslovnica / KULTURA / Domače viže in domača hrana

Domače viže in domača hrana

Minil je že tretji glasbeno-kulinarični dogodek iz sklopa Glasba z okusom; koncert, ki nahrani dušo in telo.

Matic Smolnikar je akademski glasbenik, ki ustvarja, snema in izvaja tako resno kakor tudi popularno glasbo. K sodelovanju je včeraj povabil mlado kamniško pevko Tejo Poljanšek, študentko jazz glasbe in uveljavljenega slovenskega violinista Klemena Bračka.

Tema včerajšnjega koncerta, ki ga je gostila Gostilna Repnik so bile slovenske popevke. Matic je pobrskal po arhivu slovenske popularne glasbe in oblikoval nov aranžma, ki se je raztezal vse od 65′ leta pa do današnjih pop skladb.

Poslušalci so uživali ob domačem vinu in (nekoliko manj) domačem pivu ter se zibali in si v brk popevali tiste naše, domače skladbe, ki ogrejejo srce in dušo. Že nekoliko lačni so obiskovalci ob prepevanju malega avta, ki je žal premajhen a še vedno gre v Ljubljano dočakali tudi pravo domačo pojedino s pečenimi rebri, krompirjem in ohrovtom, ki je zaokrožila rdečo nit večera domačnosti.

Včerajšnji glasbeni večer spada v del junijskih dogodkov, ki so bili zasnovani z namenom prebuditve ustvarjalnosti v našem domačem mestu, kjer je kulturno življenje zaradi pandemije zastalo.