Naslovnica / NOVICE / “Domobranska knjižnica Kamnik” – odziv župana Marjana Šarca

“Domobranska knjižnica Kamnik” – odziv župana Marjana Šarca

Kamniški župan Marjan Šarec se je, prek socialnega media Facebook, odzval na naš prispevek , o preimenovanju Matične knjižnice Kamnik (“Domobranska knjižnica Kamnik”), ter na nekatere komentarje, ki so jih, kot odziv na prispevek, zapisali številni občani. 

V svojem odzivu, pa je zapisal:

“Na portalu Kamnik info smo lahko v ponedeljek prebrali članek o preimenovanju kamniške knjižnice. V vsebino se ne bom spuščal, ker cenim novinarsko svobodo, oz. svobodo govora. Moti me pa, da je bil ta članek objavljen šele 1.junija, saj je bila prva obravnava odloka na Občinskem svetu 4. marca. Zadevo obravnaval tudi Svet zavoda knjižnice. Druga obravnava, ko je bil odlok sprejet, je bila 8.aprila. Obakrat je Občinski svet potrdil odlok brez glasu proti, torej ne držijo navedbe, da ga je podprla zgolj koalicija. En svetnik je izrazil pomislek o samem postopku, nikakor pa ni bil proti samemu preimenovanju. Vse seje so objavljene v medijih, tudi na Kamnik.info, zlasti pa na uradni spletni strani Občine www.kamnik.si. Ne morem se znebiti vtisa, da bomo morali na uradni spletni strani pisati bolj udarne in bombastične naslove, da bo kdo bral. Takšne post festum objave ne pripomorejo k ničemur, zgolj razburjajo javnost.

Predlagam, da vsi, ki se ne strinjate z preimenovanjem (morate pa biti iz Komende ali Kamnika) zberete podpise in jih v obliki peticije izročite na eni izmed slovesnosti v spomin na dogodke NOB, saj imam vedno občutek, da nas je tam vedno premalo zbranih. Prva priložnost bo 14. junija v Češnjicah ob 10.uri. Če bo teh podpisov vsaj pol toliko (moralo pa bi jih biti več, glede na komentarje), kot jih je bilo za NMP, obljubim, da se bom osebno potrudil,da bomo ponovno odprli postopek za spremembo odloka. V bodoče pa si želim, da bi pozorno prebrali poročila s sej Občinskega sveta, saj je tam vse napisano in nič skritega. Ne čakajte zgolj na udarne naslove, da bi lahko klikali, bodite aktivni. Franc Čučko je že napisal, da me bo, oz. me lahko “na gobec”, tudi to je ena izmed oblik, ne najboljša, a vseeno.”