Naslovnica / NOVICE / Dotrajan dimnik grozi Šutni

Dotrajan dimnik grozi Šutni

Na vrhu nekdaj imenitne, zdaj pa že desetletja zapuščene hiše na Šutni 46, v kateri je bila nekdaj  prodajalna čevljev Peko, se nahaja močno dotrajan dimnik, za katerega je samo še vprašanje časa, kdaj se bo zrušil na »najlepšo kamniško ulico«.

Stavba nekdanjega Peka na Šutni 46, ki je bila  celo v lasti Občine Kamnik, saj jo je Občina Kamnik, v času vladavine župana Toneta Smolnikarja, leta 1995 najprej kupila, kasneje pa, kljub številnim pomislekom, za male denarje prodala zasebnemu kupcu, ki je obljubljal, da bo v njej uredil prenočišča oz. hotel, je že lep čas ena izmed najbolj zanemarjenih in propadajočih hiš v mestnem središču, nekaj časa pa je veljala celo za glavno in najbolj razvpito zbirališče kamniških narkomanov.

Hiša je v času, kar ni več last Občine Kamnik, zamenjala že nekaj lastnikov, ki pa se za njeno vzdrževanje ne menijo kaj dosti, zaradi česar je hiša že večkrat ogrožala varnost mimoidočih pešcev na Šutni.

Nazadnje konec lanskega leta, ko je s pročelja hiše začel odpadati omet, kar pa je bilo sicer za silo sanirano, vendar s tem preteče nevarnosti še ni konec.

Bralci so nas namreč opozorili, da se na strehi omenjenega objekta nahajta močno dotrajana dimnika, ki jima manjka že kar nekaj opek in za katera je najbrž samo še vprašanje časa, kdaj se utegneta zrušiti na Šutno ter pri tem, po najslabšem možnem scenariju, pod seboj pokopati, poškodovati, ali celo ubiti kakega nič hudega slutečega mimoidočega.

Načeta in poškodovana dimnika nedvomno predstavljata precejšno nevarnost, zato občani od odgovornih za mestno varnost, predvsem pa od lastnikov objekta, pričakujejo takojšnje ukrepanje, kajti takrat, ko se bo kateri izmed obeh dimnikov morda zrušil na Šutno ter pri tem koga celo poškodoval, bo zagotovo že mnogo prepozno.