Naslovnica / Črna kronika / Dramatičen lov na predrzna klovna v Kamniku
Simbolična fotografija - fotomontaža.

Dramatičen lov na predrzna klovna v Kamniku

Včeraj zvečer sta se klovna, eden izmed njiju je naj bi imel pri sebi tudi pravo motorno žago, ki sta znova strašila v bližini kamniškega Mercator centra, za las izmuznila ogorčenim občanom in policistom, ki so hoteli predrzna klovna ujeti.

Kamniški strašljivi klovni, kljub vse večjemu ogorčenju občanov, ki vse glasneje grozijo, da bodo s klovni obračunali kar sami, še vedno ne odnehajo s svojim početjem, ampak postajajo celo vse bolj predrzni.

Predrzna klovna na Ljubljanski

Policisti so nov klovnski incident na Ljubljanski cesti, v bližini avtobusne postaje pri Mercator centru, zabeležili včeraj nekaj pred 20. uro zvečer, ko so bili obveščeni, da je občan opazil dva klovna, ki trobita s klovnovsko hupo.

Sodeč po pripovedovanju očividcev dogodka, so postali kamniški klovni še bolj predrzni, saj je eden izmed klovnov najprej odvrgel močno petardo, nato pa, kot v posmeh vsemu dogajanju v zvezi s pojavom strašljivih klovnov, kasneje še hupal s klovnovsko hupo. To je vzbudilo pozornost naključnih sprehajalcev in okoliških prebivalcev, zbralo naj bi se jih nekaj deset, ki so se nemudoma podali na lov na klovne, vendar sta jim porogljiva klovna zbežala v smeri Trdinove ulice. Eden izmed klovnov naj bi imel pri sebi tudi motorno žago, ki naj bi bila, kot so povedali očividci dogodka, prava.

klovn-mercator-1-1

Policisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da sta bila klovna oblečena v črna oblačila, na glavi pa sta imela maske. Kljub temu, da so policisti pregledali ožjo in širšo okolico ter kraje, kjer so bili klovni že pred tem predhodno opaženi ter opravili razgovore z bližnjimi stanovalci, oseb oblečenih v klovne niso uspeli izslediti.

Je pa eden izmed naključnih sprehajalcev, ki se je v tistem trenutku s prijatelji nahajal v bližini, del sinočnjega dogajanja uspel ujeti tudi na svoj mobilni telefon. (Bralcem z občutljivejšimi ušesi za sočne izraze ogled videoposnetka odsvetujemo.)

Klovn je ponoči strašil tudi na Šutni

Incident pri Mercatorju pa ni bil edini sinočnji primer pojava klovna v Kamniku, saj so bili policisti, tokrat okrog 1:15, obveščeni, da se je oseba oz. klovn oblečen v črna oblačila in rdečo klovnovsko lasuljo, pojavil tudi na Šutni, kjer je pristopil do dveh mladostnikov, pred njima zacepetal, nato pa stekel proti Usnjarski ulici, pri tem pa omenjenima mladostnikoma ni z ničemer zagrozil, v rokah pa prav tako ni imel nobenega predmeta.