Naslovnica / NOVICE / Drive-in jemanje brisov pri Zdravstvenem domu Kamnik

Drive-in jemanje brisov pri Zdravstvenem domu Kamnik

Zaradi povečanih potreb po odvzemu brisov, ki mu botrujeta tako naraščanje števila okužb, kot tudi naraščanje števila različnih prehladnih obolenj s podobnimi simptomi, je bila pri Zdravstvenem domu Kamnik urejena drive-in ambulanta.

Kot je sporočili dr. Sašo Rebolj, direktor Zdravstvenega doma Kamnik, je bil drive-in sistem ambulante za odvzem brisov uveden v začetku tega tedna, po nekaj začetnih tehničnih težavah, ki so jih uspešno razrešili oz. odpravili že v torek, pa tovrsten način jemanja brisov omogoča, da lahko v enem dnevu odvzamejo brise pri veliko več pacientih in tako rekoč brez čakanja.

V Zdravstvenem domu Kamnik so z uvedbo drive-in sistema odvzeme brisov močno poenostavili in pospešili, saj vsak dan odvzamejo nekje med 50 do 70 brisov, v prihodnjih dneh pa bo pri ZD Kamnik postavljen tudi nadstrešek, ki bo tovrsten način jemanja brisov omogočal tudi v deževnih jesenskih dneh.

Za paciente, ki potrebujejo pregled, še vedno delujeta tako odrasla, kot otroška COVID ambulanta, za vse, ki potrebujejo bris ali pregled, pa je še vedno na razpolago posebna številka korona-mobija 051 642 922.