Naslovnica / ŠPORT / Drugo kamniško odbojkarsko moško ekipo bo vodil Aleš Hribar

Drugo kamniško odbojkarsko moško ekipo bo vodil Aleš Hribar

V polnem teku priprav na novo sezono je tudi druga moška članska ekipa Calcit Volleyja, ki je s treningi začela 14. avgusta. Ekipo bo v novi sezoni vodil Aleš Hribar, ki bo hkrati skrbel tudi za kamniško mladinsko ekipo, ostal pa bo pomočnik Gašperja Ribiča v prvi članski kamniški ekipi.

Kamniška druga članska ekipa je v minuli sezoni, čeprav pomlajena, v drugoligaški konkurenci tekmovanje končala na visokem četrtem mestu. V pretekli sezoni so močan vtis pustili Rok Forštnarič, Teo Podobnik, Bor Jese Rotar in Kristjan Krt, ki bodo tudi v novi sezoni tvorili jedro ekipe. Ekipo so ob koncu sezone nekateri zapustili nekateri izkušenejši igralci, zato pa so ostali Jernej Smrekar, Žan Bezjak, Tine Makovec in Luka Lazar. Ob Aljoši Škorjancu, za zdaj edinem novincu, ki je prišel s Črnuč, so se drugi članski ekipi pridružili še Jan Jurič, Aljaž Hrovat, Matija Lakner in Jan Fink iz mlajših kategorij Calcit Volleyja. Vsi so lani igrali tudi za tretjo člansko ekipo v 3. DOL.

»Korektorja za zdaj nimamo in temu primerno bomo prilagodili svoj sistem igre. Za nekatere okrepitve se še dogovarjamo, ni pa še nič dokončnega. Ne glede na to, ali bomo pridobili še kakšnega novega igralca, popolna zaupam igralcem, ki jih imamo na voljo. Z vsemi sem praktično že sodeloval, tako da dobro poznam njihovo kakovost. Veseli me, da so fantje na prvi trening prišli dobro pripravljeni, obljubljam pa jim lahko le trdo delo. Prepričan sem, da je to skupina igralcev, ki bo v obeh tekmovanjih, tako v 2. DOL kot v mladinski konkurenci, spisala dobro zgodbo,« je po desetih dneh priprav dejal Aleš Hribar. Nosilci igre prihajajoče sezone bodo fantje letnika 1999, a Hribar se zanaša tudi na preostali del ekipe. »V letošnji sezoni naj bi največje breme nosili igralci letnika 1999, seveda pa jim bodo v njihovem napredku pomagali Bezjak, Smrekar, Lazar in Makovec, ki so izkušeni igralci. Osebno se že veselim prvih tekem,« pojasnjuje Hribar.

Druga članska ekipa Calcit Volleyja v sezoni 2017/18

Sestava ekipe: Nejc Smrekar, Rok Forštnarič.

Sprejemalci: Teo Podobnik, Bor Jese Rotar, Aljaž Hrovat, Matija Lakner, Žan Bezjak, Aljoša Škorjanc.

Blokerji: Tine Makovec, Luka Lazar, Jan Jurič.

Prosta igralca: Jan Fink, Kristjan Krt.

Trener: Aleš Hribar.

 

Miha Štamcar