Naslovnica / Črna kronika / Drzna tatvina v Komendi

Drzna tatvina v Komendi

Neznanca sta v Komendi, pod pretvezo, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja, izvedla drzno tatvino.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, sta včeraj, okoli 11. ure na območju Komande do stanovanjske hiše pristopila neznana moška, ki sta oškodovanko zamotila s pretvarjanjem, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja. Eden izmed zlikovcov je oškodovanko odpeljal za objekt, drug storilec pa je vstopil v hišo, kjer je odtujil gotovino in dokumente. Oškodovanki sta povzročila sta okoli 200 evrov materialne škode, storilca pa sta se odpeljala z manjšim sivim avtom. Opis: moški visok od 160 -170 cm, suhe postave.

Opozorilo policistov

V zadnjem tednu smo na območju PU Ljubljana vsakodnevno zaznali pojav tovrstnih drznih tatvin – zaprosilo za objavo preventivne vsebine v medijih Storilci tovrstnih dejanj se osredotočijo predvsem na starejše občane, ki stanujejo sami ali so večji del dneva sami doma. Pogosto pred izvršitvijo dejanja tudi objekt opazujejo, da se prepričajo, da so sami doma. Večina
tovrstnih dejanj je izvršenih v dopoldanskem času. Storilci se na izvršitev tovrstnih dejanj dobro pripravijo – zato dodatna previdnost ni nikoli odveč. Ne spuščajte v objekt nekoga, ki ga ne poznate ali njegovih uslug niste predhodno dogovorili! Če v svoji okolici opazite osebe, ki tja ne sodijo in se sumljivo obnašajo, opazujejo objekte, se umaknejo, ko jih hočete nagovoriti, itd…o tem takoj obvestite policijo na številko 113. Če je možno si pri tem tudi poskušajte zapomniti tip, barvo in reg. številko vozila s katerim so osebe kraj zapustile.
Svetujemo, da se o preventivnih nasvetih pogovorite s svojimi starejšimi člani družine, sosedi, znanci, itd…, ki ne spremljajo novic in z navedenimi načini tatvin niso seznanjeni.

Več na: Drzne tatvine v vaših domovih