Naslovnica / ŠPORT / Dupličan Matej Habjanič je občinski namiznoteniški prvak

Dupličan Matej Habjanič je občinski namiznoteniški prvak

Občinsko prvenstvo v namiznem tenisu je potekalo v telovadnici OŠ Marije Vere v nedeljo 31. marca 2019. Namiznoteniški absolutni prvak občine Kamnik za leto 2019 je postal Dupličan Matej Habjanič.

V pomembnih, odločilnih trenutkih je Matej pokazal največ znanja, telesne in psihične moči, zbranosti in pretkanosti. Tekmovanje so v počastitev občinskega praznika, vzorno izvedli člani Namiznoteniškega kluba Kamnik.

V kategorij do 40 let so bili najboljši: 1. Matej Habjanič, 2. Janez Popelar, 3. Mitja Mali in 4. Grega Koščak.

V kategorij od 40 do 60 let je dosežen vrstni red: 1. Željko Đurić, 2. Peter Pančur, 3. Matjaž Mikuš in 4. Marko Osolnik.

V kategoriji nad 60 let so najboljši v občini Kamnik za leto 2019 : 1. Srečo Berlic, 2. Ivo Zelič, 3. Janko Brinovec in 4. Davor Gregorc.

 

V  super finalnem dvoboju je Matej Habjanič dokaj gladko premagal zmagovalca kategorije od 40 do 60 let Željka Đurića. V temu dvoboju je vnovčil vso svojo izjemno športno pripravljenost, ki jo je dosegel z nastopi v biatlonski vojaški reprezentanci R Slovenije in znanje, ki mu ga je vcepil trener NTK Kamnik Boris Hribar. Za izjemen napredek v sezoni 2018/2019 so poleg Mateja pohvaljeni še Tomaž Zelič in Davor Gregorc. Sodnik občinskega prvenstva, večkratni državni članski prvak in kapetan reprezentance,  Robson Smrekar ni skrival navdušenja nad videno kvaliteto in izenačenostjo. Povedal nam je, da tako razburljivih dvobojev skoraj, da ni spremljal. Polfinalni in finalni dvoboj v kategoriji od 40 do 60 let sta oba končana pri 2:2 v nizih v podaljšku odločilnega petega niza z izidom 17:15 za zmagovalca. Gledalci so uživali v napetih in hkrati prijateljskih in korektnih tekmah najboljših kamniških namiznotenisačev.

Naslednje veliko tekmovanje bo Odprto prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu za posameznike in za mešane dvojice. Potekalo bo v OŠ Marije Vere v nedeljo 7. aprila z začetkom ob 9:00 uri. Poleg igralcev iz Kamnika bodo nastopili igralci iz vseh koncev Slovenije in iz sosednjih držav.

Zapisala: Tjaša Žibert, NTK Kamnik

X