Naslovnica / Črna kronika / Dve reševalni intervenciji Kamniških Alpah
Simbolična fotografija

Dve reševalni intervenciji Kamniških Alpah

Kamniški gorski reševalci so nedeljsko popoldne preživeli na dveh reševalnih akcijah, saj so  v Kamniški Bistrici najprej priskočili na pomoč poškodovani pohodnici, nato pa so z Zeleniških špic rešili še zaplezana tujca.

Poškodovana planinka

V nedeljo, na dan, ko goduje običajno mokra Zofka, so bili člani GRS Kamnik, nekaj pred 15. uro obveščeni, da njihovo pomoč potrebuje pohodnica, ki si je na poti ob reki Kamniški Bistrici poškodovala gleženj. Reševalci GRS Kamnik so ji nudili prvo pomoč, ji imobilizirali gleženj ter jo prenesli do ceste, nakar so jo domači z lastnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Zaplezana tujca v Zeleniških špicah

Nedolgo zatem, ko so v Kamniški Bistrici priskočili na pomoč poškodovani pohodnici, so bili gorski reševalci, malo pred pol peto popoldne, obveščeni, da sta se na strmem pobočju Zeleniških špic zaplezala tuja planinca, ki sta zašla s smeri ter obtičala v steni.

Na pomoč jima je, ob pomoči helikopterja Slovenske vojske, priskočila dežurna reševalna ekipa z Brnika, ki je tujca nepoškodovana z vitlom dvignila iz stene in prepeljala v dolino Kamniške Bistrice, kjer so bili v pripravljenosti tudi reševalci GRS Kamnik.