Naslovnica / Črna kronika / Dve ženski ugnali roparja z nožem

Dve ženski ugnali roparja z nožem

Včeraj zvečer, nekaj pred 19. uro, so bili policisti obveščeni, da je zamaskiran neznanec z nožem poskušal oropati potovalno agencijo v Domžalah, pri čemer je najbrž pozabil, da se z ženskami ne gre šaliti.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, je po sedaj zbranih obvestilih znano, da je v prodajalno vstopil neznani in zamaskiran moški, ki je imel na glavi kapo z izrezom za oči in usta, bil pa naj bi močnejše postave, visok približno 170 cm ter oblečen v modro puhovko s kapuco. Ob vstopu v poslovalnico potovalne agencije je z nožem v roki stopil do uslužbenke in od nje zahteval denar. Uslužbenka se je moškega sicer prestrašila ter začela kričati, pri čemer je sprožila tudi alarmno napravo, vendar je, kot je že včeraj podrobno poročal prijateljski portal Domžalec, ohranila prisebnost ter denar pospravila na varno.

V poslovalnico ob tem pritekla tudi uslužbenka iz druge prodajalne, ki je, kar nekoliko preveč korajžno, poskušala moškega zadržati s tem, da ga je odrivala v notranjost prodajalne, vendar je moški uslužbenko odrinil in zbežal v smeri proti domžalski železniški postaji. Pogumna ženska, ki je hotela zaustaviti roparja, je bila pri tem tudi nekoliko poškodovana, vendar jo je k sreči odnesla zgolj z odrgninami na rokah, saj nesojeni ropar, ki sta ga v kozji rog ugnali dve uslužbenki, ni uporabil noža s katerim je grozil.

Policisti so že kmalu po dogodku pričeli z vsemi aktivnostmi za izsleditev, vendar ga do tega trenutka še niso izsledili, zato preiskava še poteka. Bržčas bo delo policistov kar precej težko, saj domžalskega roparja, že iz sramu, da sta ga ugnali dve pogumni ženski, najbrž še lep čas ne bo na spregled.

Podoben dogodek, le da storilec ni grozil z nožem, smo v Kamniku zabeležili pred slabim mesecem, ko je zamaskiran neznanec oropal poslovalnico Mercatorja v kamniškem Svetilniku.

Foto: Miha Ulčar – www.domzalec.si