Naslovnica / ŠPORT / Dvoboj obeh domačih ženskih ekip se bo tokrat odvil v Stranjah

Dvoboj obeh domačih ženskih ekip se bo tokrat odvil v Stranjah

V 12. krogu 1A. DOL za ženske se bosta že v četrtek, v dvorani OŠ Stranje ob 18.15 pomerili prva in druga ekipa Calcit Volleyja. Za aktualne slovenske pokalne prvakinje bo to zadnja preizkušnja pred sredino povratno tekmo drugega kroga pokala Challenge v Nemčiji, medtem ko kamniške princeske v nedeljo v isti dvorani čaka zaključni turnir državnega prvenstva za mladinke.

V vlogi domačink bo prva kamniška ženska ekipa, ki je v prvi letošnji tekmi slavila v Kopru, vendar njihov trener Gregor Rozman ni bil najbolj zadovoljen z igro in pristopom svojih varovank. »Edino, kar je bilo pozitivno v Kopru, so bile tri točke, vse drugo je bilo za hitro pozabo in opomin, da na takšen način v nadaljevanju sezone ne bomo več smeli igrati. To ni tista pot, ki si jo želim. Preprosto moramo biti boljši,« je bil kritičen Rozman, ki že v četrtkovem klubskem derbiju pričakuje boljšo predstavo svoje ekipe.

»Žal mi je, da naši drugi ekipi v soboto ni uspelo premagati Ankarančank, saj bi jim ta zmaga veliko pomenila. Naš klubski derbi bo v Stranjah, ki je pravzaprav naša domača dvorana, saj v njej največ treniramo. Vsekakor si želim, da to tekmo odigramo z bistveno boljšim pristopom kot sobotno, saj bo to naša zadnja pred gostovanjem v Aachnu v pokalu Challenge. Morali bomo dvigniti svojo formo, tako da ne bo nobenega podcenjevanja, kajti naša druga ekipa je v letošnji sezoni že nekajkrat dokazala, da igra dobro odbojko,« pred četrtkovim dvobojem z najmlajšo ekipo v 1A. DOL za ženske napoveduje Rozman, ki se še kako dobro zaveda, kako pomembna tekma je pred Kamničankami prihodnjo sredo v Nemčiji.

S sobotnim porazom proti Ankarančankam si je druga ekipa Calcit Volleyja nekoliko otežila boj za uvrstitev med osem najboljših ekip po koncu letošnjega državnega prvenstva, ki bo tudi prihodnjo sezono prineslo igranje v 1A. DOL. Na sedmem mestu so jih prehitele prav Ankarančanke, ki so prvič v letošnji sezoni igrale z izkušeno organizatorko igre Marino Boženk. »Želele smo si še enkrat v letošnji sezoni premagati Ankaran Hrvatine, vendar nam žal to ni uspelo. Mislim, da so bile nasprotnice na tej tekmi bolj razigrane, v veliki meri pa smo jim zmago podarile tudi same, saj smo naredile preveliko število lastnih napak tako v napadu kot na sprejemu,« je o sobotni tekmi dejala Eva Zatković, ki je bila s 26 točkami najbolj učinkovita igralka tekme.

»Proti naši prvi ekipi kakšnih velikih pričakovanj nimamo, saj se ve, kdo bo v tej tekmi v vlogi favorita. Ampak ne glede na vse si želim prikazati čim boljšo igro, izid ne bo v ospredju, toda ker nas že v nedeljo čaka finale mladinskega državnega prvenstva, bo toliko bolj pomembno, kako bomo tekmo odigrale. Zavedamo se, da v nedeljo mnogi od nas pričakujejo naslov državnih prvakinj, saj praktično vse igramo v 1A. DOL. Določena nervoza je sicer prisotna, vendar se bomo mladinskemu državnemu prvenstvu posvetile po četrtkovi tekmi,« je še dodala 17-letna korektorka Calcit Volleyja II.

V prvem delu sezone je s 3:0 (22, 21, 13) slavila prva kamniška ženska ekipa, ki je po porazu GEN-I Volleyja v nedeljo v Šempetru s tekmo več na prvem mestu prvenstvene lestvice.

Pari preostalih tekem 12. kroga 1A. DOL za ženske

Četrtek, 17. januar: Calcit Volley – Calcit Volley II (dvorana OŠ Stranje, 18:15), sobota, 19. januar: Luka Koper – GEN-I Volley (dvorana OŠ Koper, 16.30), Ankaran Hrvatini – Ljutomer (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19.00), Nova KBM Branik – Roto-Kema Puconci (ŠD Lukna, 18.00), sreda, 6. februar: Formula Formis – SIP Šempeter (VŠD Hoče, 19.00).

Miha Štamcar