Naslovnica / NOVICE / Eko dan na GSŠRM

Eko dan na GSŠRM

V petek, 13. aprila 2018, se je na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik odvijal tradicionalni EKO dan. Dneva so se udeležili dijaki smeri ekonomski tehnik in predšolske vzgoje. Dan je bil sestavljen iz več delavnic, ki so se jih udeležili dijaki od 1. do 3. letnika, dijaki 4. letnikov pa so se razdelili v dve skupini, od katerih si je ena ogledala Arboretum Volčji Potok, druga pa se je odpravila v Eko resort v Godič.

Za dijake prvega letnika so njihovi kolegi iz 2. letnikov pripravili delavnice na temo ločevanja odpadkov, nato pa so se odpravili čistiti in urejati okolico šole.

Tisti dijaki 2. letnika predšolske vzgoje, ki niso vodili delavnic, so sodelovali pri zbiranju odpadnega papirja, odnašali odsluženo šolsko opremo iz šolskih prostorov ter nadzorovali zbiranje odpadne elektronike. Istočasno so ekonomisti sodelovali na delavnicah podjetja ZEOS. Tej dejavnosti je sledilo predavanje predstavnikov društva Vozim, katerim se je pridružila tudi policistka Alenka s PP Kamnik, ki je govorila o varnosti v prometu.

Projekt Kuhlina zgodba in predavanje reciklirana kuhinja sta bila namenjena dijakom 3. letnika predšolske vzgoje. Dijaki ekonomskega tehnika pa so se udeležili več delavnic in predavanj na temo podtalnice, čiste vode in nevarnosti onesnaževanja.

Matija Urbanija in Leja Štrukelj