Naslovnica / ŠPORT / Elitna namiznoteniška liga Kamnik 2019

Elitna namiznoteniška liga Kamnik 2019

V medobčinski elitni ekipni namiznoteniški ligi Kamnik 2019 je sodelovalo 12 ekip.

Tekmovanje smo, po 11 tednih, zaključili v nedeljo, 17. marca. V polni dvorani OŠ Marije Vere je preprečljivo zmago v rednem delu (vseh 11 zmag brez poraza) in v »final four-u« dosegla ekipa Menjalnica Tropical v postavi: Matej Habjanič, Matjaž Mikuš in trener Boris Hribar.

Matej Habjanič je razglašen za najboljšega igralca lige. Od leta 2012, ko smo začeli z ligaškim tekmovanjem je to bila najbolj prepričljiva zmaga ene izmed prijavljenih ekip. Tekme so igrane po sistemu 4 posamezni dvoboji in obvezen dvoboj dvojic. Zmagovalna ekipa je nekaj tekem zmagala z izidom 3:2, kar pomeni, da so tudi ostale ekipe bile zelo močne in kvalitetne.

Kolajne so poleg zmagovalne, prejele tudi drugo uvrščena ekipa NTK Kamnik člani (Robert Gril, Tadej Stele, Martin Bombač), tretje uvrščena: NTK Mengeš (Marko Osolnik in Tadej Zelič) in četrto uvrščena: ŠD Tuhinj (Franc Drolc in Srečo Berlic).

Aktivni so tudi igralci v 1. ekipni medobčinski ligi, kjer nastopa 15 ekip. Zaključno tekmovanje najboljših osem po rednem delu bo v OŠ Marije Vere v nedeljo 24. marca z začetkom ob 9:30 uri. Trenutno je v vodstvu ekipa TK Duplica v postavi: Franc Sitar in Mitja Mali.

Prijazno vabljeni vsi ljubitelji namiznega tenisa na ogled vrhunskih tekem.

Zapisal: Željko Đurić, Namiznoteniški klub Kamnik