Naslovnica / ŠPORT / Eva Pavlović Mori: Želim se posloviti z naslovom državne prvakinje

Eva Pavlović Mori: Želim se posloviti z naslovom državne prvakinje

Pred finalno tekmo končnice Calcit Volley – Nova KBM Branik

Kar osemnajst dni je minilo od zadnje tekme odbojkaric Calcit Volleyja, s katero so se po zmagi v Novi Gorici uvrstile v finale končnice Sportklub prve odbojkarske lige. Njihov nasprotnik v finalu bo po pričakovanju Nova KBM Branik, ki so ga v letošnji sezoni že štirikrat premagale. Tudi v finalu Pokala Slovenije. Prva finalna tekma končnice bo na sporedu v petek ob 18. uri, ekipi igrata na tri zmage, po zadnji tekmi pa se bo od kamniškega dresa poslovila Eva Pavlović Mori.

Zaradi še enega dolgega premora med prvenstvom, tokrat zaradi nastopa slovenske mladinske reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, so kamniške odbojkarice v veliki negotovosti, kar se njihove trenutne forme tiče. Popolnoma isto velja tudi za Mariborčanke.

»Zagotovo to velja za obe ekipi, kajti po tako dolgem premoru smo izven tekmovalnega ritma. Kolikor se je to dalo, smo ga skušali pridobiti s prijateljskimi tekmami z zagrebško Mladostjo, vseeno pa to ni dovolj. Zato se bomo morale resno zbrati, kajti prva finalna tekma bo morda že kar ključna. Upam, da smo teh osemnajst dni dobro izkoristile in da bomo šle v finalno serijo dobro pripravljene,« Eva Pavlović Mori, lani najboljša slovenska odbojkarica, ni najbolj zadovoljna s tako dolgo prekinitvijo.

»V letošnji sezoni to ni bilo prvič in ni se najbolj preprosto vračati v formo. Ampak vseeno, obe ekipi sta na istem in ne preostane nam drugega, kot da v finalni seriji potrdimo, da smo boljša ekipa od mariborske. Po tem dolgem premoru bomo morale biti potrpežljive, da pridemo nazaj v tekmovalni ritem.«

V letošnji sezoni so Kamničanke varovanke Bruna Najdiča štirikrat že premagale. Daleč najbolj pomembna zmaga do zdaj je bila v finalu Pokala Slovenije, toda naslov državnih prvakinj ima vendarle večjo težo. Do zdaj so bile Calcitovke prve petkrat, tokrat lovijo svoj šesti naslov in tretjega zaporednega, Mariborčanke imajo v svojih vitrinah že šestnajst naslovov državnih prvakinj. Kakorkoli že, pred obema ekipama so najbolj pomembne tekme v sezoni.

»Vse dozdajšnje tekme v letošnji sezoni smo že pozabile. Od zdaj naprej bo vsaka tekma poglavje zase. Dejstvo je, da so Mariborčanke s prihodom Monike Potokar pridobile izkušeno igralko, ki se je zdaj že uigrala z ekipo, napredovale pa so tudi njihove mlajše igralke. Že tako ne smemo podcenjevati nobene ekipe, kaj šele tiste, ki se uvrsti v finale. Zagotovo imajo tudi mariborske odbojkarice svoj cilj, vendar se na to ne smemo ozirati. Od prve točke naprej moramo igrati na polno, držati svoj ritem igre in se bolj osredotočiti na svojo igro kot na njihovo. Ali bomo do zmage prišle v treh ali petih nizih je še najmanj pomembno,« poudarja slovenska reprezentančna organizatorica igre, ki je prepričana, da ima Calcit Volley v tem trenutku najboljšo ekipo v Sloveniji.

»Če bomo igrale svojo igro, ne bi smele imeti težav, vendar ne smemo pozabiti, da si bodo tekme sledile vsaka dva dni, kar bo za oboje zelo naporno. Želim si le, da bo naš pristop k tekmam pravi, in če bo tako, bo naslov ostal v Kamniku,« je prepričana Pavlović Mori, ki se želi od kamniškega dresa posloviti s svojim tretjim naslovom državne prvakinje s Calcit Volleyjem.

»Odločitev, da sem se na začetku sezone vrnila v Kamnik, je bila zame zelo dobra, zato bi se rada zahvalila predsedniku kluba Gregorju Hribarju, športnemu direktorju Tomiju Šmucu in seveda glavnemu pokrovitelju kluba, Matevžu Kirnu, ki so se držali vsega tistega, kar smo se dogovorili. Klub je zdaj še na višji ravni, kot je bil pred mojim prvim odhodom. Za zdaj je bila sezona zelo uspešna, pred nami so sicer še najbolj pomembne tekme, toda prišla je ponudba s strani turške ekipe PTT, ki je nisem mogla odbiti. Prihajam v leta, ko bi rada igrala v močni ligi, da bi lahko še bolj napredovala v igri. Določene zadeve v svoji igri sem popravila, nadgradila, zato si želim to potrditi tudi v močnejši ligi,« je pred petkovim obračunom še dodala Eva Pavlović Mori.

Spored finalnih tekem končnice Sportklub prve odbojkarske lige
  • Prva tekma, petek, 17. april, 18.00: Calcit Volley – Nova KBM Branik
  • Druga tekma, nedelja, 19. april, 20.00: Nova KBM Branik – Calcit Volley
  • Tretja tekma, torek, 19. april, 20.00: Calcit Volley – Nova KBM Branik
  • Četrta tekma, četrtek, 21. april, 18.00: Nova KBM Branik – Calcit Volley
  • Peta tekma, sobota, 23. april, 20.30: Calcit Volley – Nova KBM Branik

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec