Naslovnica / KULTURA / Flerinovke – nova razstava v Kotlovnici

Flerinovke – nova razstava v Kotlovnici

V Mladinskem centru Kotlovnica smo bili sinoči ponovno priča otvoritvi razstave, ki so jo ustvarjalci naslovili Flerinovke. Kamniška mladina, zbrana okoli kotlovniške kurilnice, je z obilo dobre volje in prostovoljnega dela pripravila retrospektivno razstavo plakatov Blaža Flerina.

Po uspešni razstavi del Dejvida Kneževića je v Mladinskem centru zazevala praznina, zato so se odločili zapolniti prazne stene in jih zapolniti z novimi deli. Organizatorji so se tokrat odločili poseči v jedro mladinskega centra in razstaviti izbrane plakate, ki jih z veliko vnemo in tudi iz nuje oblikuje tonski mojster Blaž Flerin.

Tudi tokrat je zbrane obiskovalce prvi sprejel in jih nagovoril Aljoša Rebrača, ki je v uvodnem pozdravnem govoru prišleke opozoril, da razstava poleg likovnih del pripoveduje tudi zgodbo o prostoru, kjer se kamniška kulture žejna mladina naužije tudi zabave. Obenem je povedal, da so vsi kotlovniški delavci in ustvarjalci fleksibilni in da delujejo na različnih področjih. Fleksibilnost in prilagodljivost pa odlikujeta tudi avtorja razstavljenih plakatov.

Zbrane je nagovoril programski vodja kotlovnice Rok Kosec, ki je v nagovoru predstavil Blaža Flerina in se mu zahvalil za njegovo delo. Obenem je povedal, da je razstava nastala po pregledu Blaževih plakatov, v katerih je bilo prepoznati kakovost. Zaradi tega pa je tudi prišlo do tokratne razstave. K besedi je povabil Anžeta Slano, ki je tudi tokrat razstavi prispeval spremno besedo. V njej je pomenljivo opisal razvoj avtorjeve forme pri oblikovanju plakatov – od začetnega iskanja do končne minimalizirane oblike, ki ji vrednost vsakič dvigne osrednji motiv, in argumentiral, da je slednji glavna prvina plakatov.

Zbrane je nagovoril tudi Blaž Flerin, ki se je zahvalil organizatorjem razstave in posameznikom, ki so mu pomagali pri oblikovanju nekateri plakatov. Razložil je, da je plakate oblikoval zaradi nuje po oglaševanju petkovih dogodkov, da je bila večina plakatov narejenih nekaj dni pred dogodkom. S tem je pojasnil tudi izčiščeno formo plakatov – enostavnost mu omogoča, da je plakat hitro gotov in gre lahko kar najhitreje med ljudi. Blažu so organizatorji obljubili točko presenečenja, ki se je udejanila v nastopu Aljoše Rebrača in Žiga Železnika, ki je opevala Kotlovnico in pričujočo razstavo.

Sinočnji večer je brez dvoma zopet dokazal, da ustvarjalnosti v Kotlovnici ni videti konca. In z otvoritvijo so se potrdile besede organizatorjev, ki so v napovedi zapisali, da bi bila razstava zlahka sama sebi namen, pa to nikakor ni, in da vsebuje vse – Kotlovnico, avtorja, petke zvečer.

 

Ustvarjalci si nadejajo, da bodo v Kotlovnici razstave postale stalnica, ki bi v podzemlje Doma kulture Kamnik vabila obiskovalce in mlade umetnike, željne razstavljanja. Sinočnja otvoritev je bila zadnja v letošnji sezoni, jeseni pa se že napoveduje nova. Vsekakor bomo v prihodnji kotlovniški sezoni priča novemu dogodku, ki ga nikakor ne gre zamuditi.

Anže Slana
Foto: Jan Šuštar

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve