Naslovnica / Trači in tračnice / FOOL NATION – kamniški bend v vzponu

FOOL NATION – kamniški bend v vzponu

Glasbena skupina iz Kamnika. Večina ljudi bi se ob tem stavku najbrž popraskala po glavi, večji poznavalci slovenske glasbene scene pa bi kaj hitro pomislili na Matter. Hip hop skupina iz Duplice že tretje leto zapored navdušuje s svojim edinstvenim stilom in besedili ter drži kamniški glasbeni primat. Vsaj zaenkrat – dobili so namreč konkurenco.

Začetki skupine Fool Nation segajo leta nazaj, na hodnike srednjih šol. Sestavljena je namreč iz bivših dijakov (večinoma kamniške gimnazije), ki jih druži ljubezen do glasbe – Andraž Balantič (kitara), Jaka Šinko (bobni) ter brata Anže (kitara, prej tudi vokal) in Žiga Babnik (bas kitara) so skupaj že nekaj časa, lani pa se jim je pridružil še Tine Zajc (vokal). Pravijo, da svoje glasbe ne želijo omejiti na določen žanr, le-ta pa je tako ali tako težko določljiv. Resda se pozna predvsem vpliv rocka, a je vsaka pesem povsem drugačna od prejšnje.

Prepoznavnost benda počasi, a gotovo narašča. Ne samo med mladimi, všeč postajajo ljudem vseh generacij – širšemu občinstvu so se predstavili z nastopom na lanskem novoletnem koncertu na Glavnem trgu, pred dnevi pa so kot del glasbenega programa letošnje izvedbe Kamfesta igrali v Keršmančevem parku.

Med načrte za prihodnost kakopak spada tudi nadaljnje promoviranje skupine: »Želimo si čim več nastopanja na velikih odrih, da nas predvajajo po radijih in da bo več napih pesmi dostopnih tudi internetnemu občinstvu.« Zaenkrat je na popularni spletni strani YouTube objavljen le en videospot (Fool Nation – Forever Crusade), že čez kak mesec pa obljubljajo novega. Naslova ne bomo izdali, lahko pa vam povemo, da gre tokrat za pesem s slovenskim besedilom.

Vitja Bizjak