Naslovnica / NOVICE / Gasilci PGD Moste so dočakali novo streho nad glavo

Gasilci PGD Moste so dočakali novo streho nad glavo

Včeraj je ob devetdesetletnici delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Moste potekala slovesnost in uradno odprtje novega gasilskega doma.

Ob štirih popoldan so se gasilke in gasilci zbrali pri starem gasilskem domu v Mostah ter ob petih postrojeni v koloni ob spremljavi godbe Komenda, folklorne skupine in mažoretk krenili proti svojemu novemu zatočišču.

Uradno slovesnost so pričeli godbeniki s himno, na oder pred novim gasilskim domom pa so bili povabljeni namestnica predsednika gasilske zveze Slovenija Janja Kramer Stajnko, predsedujoči regije Ljubljana 3 Slavko Jalovec, župan Stanislav Poglajen, podžupan Igor Štebe, predsednik PGD Moste Roman Kosirnik, častni poveljnik gasilske zveze Komenda Marjan Koncilija, častni predsednik gasilske zveze Komenda Ivan Hlade, predsednik Gasilske zveze Komenda Jože Sušnik in poveljnik PGD Moste Roman Koncilija.

Vsak od zgoraj naštetih je izrazil veselje ob doseženem zadanem cilju PGD Moste, novem objektu in seveda tudi čestitke za visok jubilej ob 90. letnici delovanja. Slišali smo tudi strnjeno kronologijo vseh večjih dogodkov, intervencij, nesreč pa tudi prijetnih druženj iz zadnjih devetdesetih let. Po govorih, nagovorih, čestitkah in izraženem veselju je bila podeljena gasilskemu društvu Moste tudi plamenica gasilske zveze Slovenije.

Kasneje je novi gasilski dom pridobil še blagoslov od zgoraj, žegnanje je vodil Zdravko Žagar. Za kulturno popestritev so poskrbeli godba Komenda in mažoretke, kasneje je pevski zbor Društva upokojencev zapel dve pesmi, katere naslov ene izmed njih je bil Pesem, po glasbenem vložku pa se je na plesišču zavrtela tudi folklorna skupina Društva upokojencev Komenda.

Po svečanem odprtju gasilskega doma Moste, prerezanim trakom in popitem šampanjcu je bil čas za kratke pozdrave gostov, za njimi pa je na oder stopil še Mirko Kepic, bivši podžupan občine Komenda in koordinator del pri izgradnji novega gasilskega doma Moste, ter se še sam zahvalil vsem, ki so kakorkoli sodelovali in prispevali k temu, da danes belo-rdeči objekt stoji in nudi zatočišče gasilcem.

Po uradnem delu in kulturnem programu je bil čas za zabavo, ples in glasbo. Gasilce in obiskovalce so zabavali ansambel Viharnik, za hrano in pijačo pa je bilo tudi poskrbljeno. Nedolgo po prihodu skupine na oder so plesišče zapolnili najprej gasilci, kmalu za njimi pa so se jim pridružili tudi obiskovalci, rajanje pa je trajalo do zgodnjih jutranjih ur.

Laura Hribar