Naslovnica / Črna kronika / Gasilci so posredovali pod Veliko planino

Gasilci so posredovali pod Veliko planino

Podrta drevesa so onemogočila promet na cesti med Kisovcem in Kranjskim Rakom, ujete obiskovalce Velike planine pa so rešili gasilci, ki niso imeli mirnih praznikov, saj so morali posredovati že v prvih urah letošnjega leta.

Včeraj popoldne, malo pred 16. uro, so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da so na cesti med Kisovcem in Kranjskim Rakom ostali ujeti premraženi obiskovalci Velike planine, saj so jim vrnitev v dolino onemogočila podrta drevesa, ki so padla na cesto.

 

Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so tri podrte smreke odstranili in omogočili normalen promet.

K sreči se je vse skupaj končalo brez poškodb in mnogo bolje kot na sosednjem Krvavcu, kjer je podrto drevo, okoli pol dvanajste, padlo in poškodovalo osebo, za katero so poskrbeli reševalci GRS Kranj.

Naj dodamo še to, da so imeli lokalni gasilci obilo dela že v prvih urah letošnjega leta, saj so bili gasilci PGD Moste že kmalu po polnoči obveščeni, da se je v Mostah na cesto zrušila streha stanovanjske hiše, medtem ko so morali gasilci PGD Kamnik okoli četrte ure zjutraj pogasiti goreč zabojnik na Zikovi.

Foto: PGD Moste

Ob prvem letošnjem pregledu gasilskih intervencij vsem gasilkam in gasilcem, na nesebično pomoč katerih se vedno lahko zanesemo, voščimo srečno in zdravo novo leto v želji ter upanju, da bi imeli v letošnjem letu več veselic, kot intervencij.