Naslovnica / Trači in tračnice / Gasilska veselica PGD Križ je bila ena velika, vesela dekliščina

Gasilska veselica PGD Križ je bila ena velika, vesela dekliščina

Z vedno bolj poletnim vremenom prihaja tudi vedno več vaških veselic, včeraj pa se je rajanje odvilo na Križu pri Komendi.

Kljub kislemu vremenu in nizkim temperaturam je bil šotor, pod katerim se je odvijal koncert, poln do zadnjega kotička. Obiskovalce so zabavali Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, očitno pa so veselice tudi pravi magnet za dekliščine. Včeraj so se namreč zvrstile kar tri, bodoče žene pa v spremstvu svojih družic dodobra zapolnile plesišče ter, kot se spodobi, z glasbenimi željami tudi repertoar skladb.

 

Pijače in jedače je bilo v izobilju, dobre volje in smeha pa še kanček več. Obiskovalci so lahko svojo srečo preizkusili tudi v srečelovu. Večina se jih je slabo uro po začetku koncerta odšla vrtet na plesišče med zbrana dekleta, tisti bolj sramežljivi pa so ostali v svojih klopeh in peli, oziroma kakor pravi znana skladba: pili in peli.

Kot se spodobi, je veselica trajala do jutranjih ur, skupina neutrudljivih pa je veselico »potegnila« in si organizirala svoj podaljšek koncerta s harmoniko in rahlo neubranim petjem, kljub vsemu pa kapo dol za iznajdljivost. Saj veste kaj pravi stara viža: rompompom še ne gremo domov!

 

Laura Hribar