Naslovnica / ŠPORT / Gašper Ribič ne bo več trener kamniških odbojkarjev
Gašper Ribič - Foto: Urban Urbanc

Gašper Ribič ne bo več trener kamniških odbojkarjev

Eden najuspešnejših trenerjev v zgodovini kamniškega odbojkarskega kluba Gašper Ribič je sprejel težko odločitev in se odločil vzeti odmor od svoje trenerske kariere. 

Ribič je bil zadnji dve leti na čelu moške ekipe Calcit Volley, s katero je v sezoni 2016/17 osvojil naslov pokalnih prvakov, v letošnji sezoni pa tudi zgodovinsko drugo mesto v srednjeevropski ligi. Pred tem je bil Ribič tri sezone glava ženske ekipe Calcit Volleyja, v klubske vitrine pa je pripeljal dva naslova državnih prvakinj ter lovoriko srednjeevropskih prvakinj, prav tako je dekleta vodil tudi v sezoni, ko so prvič zaigrala v ligi prvakinj. Vodstvo kluba je njegovo odločitev sprejelo z razumevanjem, medtem ko ime njegovega naslednika še ni znano.

Odhod Ribiča pa ni edina sprememba v kamniški ekipi. Klub se je že okrepil z izkušenim sprejemalcem Dmitrijem Babkovom, še pred njim je svoj prihod potrdil srednji bloker Miha Bregar. Za podaljšanje sodelovanja s Kamničani se je odločil tudi brazilski korektor Maxson Guilherme Pereira.

Mateja Živoder