Naslovnica / KULTURA / Glasujte za pesem Pina Pograjca in kamniško gimnazijo

Glasujte za pesem Pina Pograjca in kamniško gimnazijo

Dijak Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra in zmagovalec zadnjega pesniškega mnogoboja Pest Besed, barve šole Rudolfa Maistra s svojo pesmijo zastopa tudi na pesniškem natečaju Mala Veronika, ki poteka v sklopu prireditev 20. Veronikinih večerov poezije.

Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko leta v Sloveniji, že od leta 1997 podeljuje Mestna občina Celje, ob 20. jubileju, pa v sklopu festivala poteka tudi nagradni natečaj Mala Veronika, ki je namenjen pesnikom srednješolcem.

Na natečaj je prispelo 41 pesmi iz 41 različnih slovenskih srednjih šol (vsaka šola lahko sodeluje zgolj z eno pesmijo), prispele pesmi pa bo ocenjuje tako strokovna komisija, kot tudi občinstvo.

Skupni zmagovalec (dijak/inja) žirije in občinstva prejme denarno nagrado 400 € bruto s plaketo, Veronikino antologijo Pesmi Parnasa in vabilo na predstavitev zmagovalne pesmi na podelitvi Veronikine nagrade, zmagovalec občinstva pa prejme Veronikino Antologijo Pesmi Parnasa.

Na natečaju sodeluje tudi kamniška Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra, ki jo z nizom pesmi »Trapasti cikel« zastopa dijak Pino Pograjc, mladi pesnik, ki je nedavno tega zmagal tudi na kamniškem pesniškem mnogoboju »Pest besed«.

Glas za njegovo pesem, seveda pa tudi za katero drugo, če bi vam bila bolj všeč, lahko prispevate tudi sami, in sicer na strani http://www.veronikini-veceri.si/natecaj-mala-ver…/pesmi.html, kjer s klikom na gumb »Glasujem«, ki se nahaja ob naslovu pesmi, do 22. marca oddate svoj glas svoji najljubši pesmi.

Pesem mladega kamniškega pesnika Pina Pograjca, ki na nagradnem natečaju brani pesniške barve GSŠRM, najdete pod naslovom »Trapasti cikel«.