Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci so v Zeleniških špicah priskočili na pomoč obnemoglemu planincu

Gorski reševalci so v Zeleniških špicah priskočili na pomoč obnemoglemu planincu

Danes popoldne gorski reševalci priskočili na pomoč planincu, ki je, zaradi težav s srcem, obnemogel v Zeleniških špicah.

Kamniški gorski reševalci so bili nekaj minut pred 15. uro obveščeni, da njihovo pomoč potrebuje planinec, ki ga je, zaradi srčnega popuščanja, nedaleč pod najvišjim vrhom Zeleniških špic, obšla s slabost.

Obnemoglega planinca so gorski reševalci GRS Kamnik, s pomočjo helikopterja Slovenske vojske ter dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči, skupaj z njegovo soplezalko varno prepeljali v dolino ter na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Naj ob tem dodamo opozorilo, da v visokogorju, še posebej na severnih smereh, še vedno vladajo zimske razmere, zaradi česar je potrebno pri obisku gora imeti s seboj tudi ustrezno opremo.

Obiskovalci gora pa ne smejo pozabiti niti dejstva, da je reševanje v gorah, zaradi preventivnih ukrepov povezanih z epidemijo novega koronavirusa, še vedno zelo oteženo, zato je priporočljivo, da ob obisku gora izbirate lažje, manj zahtevne in manj nevarne poti.