Naslovnica / ŠPORT / Gregor Kranjc in Rok Naglič na v Albstadu osvojila 51. in 61. mesto

Gregor Kranjc in Rok Naglič na v Albstadu osvojila 51. in 61. mesto

V nedeljo ob 9. uri sta bila na startu drugega svetovnega pokala v sezoni 2016 v Albstadtu tudi dva člana Calcit Bike Teama, oba v konkurenci mlajših članov, Gregor Krajnc in Rok Naglič. Prvi se je lani v Nemčiji že izkazal, tokrat pa sta oba dirko končala v prvi polovici nastopajočih, Krajnc na 51. in Naglič na 61. mestu. Zmagal je Novozelandec Samuel Gaze, ki je našega prva Calcitovca prehitel za 9:59 minute, drugega pa za en krog. Na startu je bilo sicer 141 tekmovalcev.

“Start sem dobro odpeljal, pridobil nekaj pozicij in trikilometrski štartni krog končal na 35. mestu. Nato sem tempo malo spustil, saj je letelo in klanci so bili dolgi. Na vrhu sem še držal stik vidnega polja. Spusti mi niso delali težav, mogoče sem bil še od koga hitrejši, ampak prostora za prehitevanje je bilo malo. S kroga v krog sem držal podobno skupino, a so iz ozadja prihajali boljši in nas prehiteli, tako sem počasi drsel po lestvici in končal na 51. mestu. Za ubranitev lanskega 27. mesta mogoče ni zmanjkalo veliko, a na svetovnem pokalu odločajo malenkosti. Sedaj sledi malo počitka in pot v Francijo, kjer v nas v nedeljo čaka drugi svetovni pokal La Bresse,” je vse skupaj videl Krajnc.

“S štartno pozicijo sem bil zadovoljen (43) , ampak je danes žal nisem dobro izkoristil. Noge že od štarta niso bile takšne, kot bi hotel. Dal sem seveda vse od sebe, ampak to ni bilo dovolj za dobro uvrstitev. Verjamem, da bom v Franciji tole uvrstitev popravil in oddirkal seveda spet na polno. Upam, da me noge ne bodo pustile na cedilu,” pa je ocenil Naglič.

 

Krajnc in Naglič, ki ju na poti spremljata Jaka Draksler in Ciril Grkman, se zdaj selita v Francijo, kjer bo v nedeljo ob 9.00 nova dirka.