Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Hotel Malograjski dvor je ponovno odprt

Hotel Malograjski dvor je ponovno odprt

Danes popoldne so se, z manjšo otvoritveno slovesnostjo, ponovno odprla vrata edinega kamniškega hotela Malograjski dvor.

Hotel, ki je zaenkrat še v stečajnem postopku je, kot smo že poročali, od stečajnega upravitelja v najem vzelo podjetje Porta Ilirica Hoteli d.o.o., ki je hotel že pred odprtjem nekoliko osvežilo z novim opleskom ter manjšimi popravili kuhinje. Nasploh je hotel, ki je bil pred petimi leti, tudi s pomočjo evropskih sredstev, povsem prenovljen, v dobrem stanju, da je ponovno odprt, pa je dobrodošlo tako za sam objekt, kot tudi za kamniško turistično ponudbo.

 

Po besedah direktorja družbe, Istrana Mladena Mohorovića, nekdanjega košarkarja in izkušenega hotelirja, ima podjetje Porta Ilirica s hotelom smele načrte, saj so zainteresirani tudi za nakup, z najemno pogodbo pa so si pridobili tudi predkupno pravico, pri čemer se zanašajo tudi na podporo svojega švicarskega partnerja. V prvi vrsti naj bi v hotelu poskrbeli za dobro ponudbo in prijetno okolje, direktor pa v nagovoru kar ni mogel prehvaliti Kamnika, njegove okolice ter ljudi, ki jih je doslej uspel v Kamniku spoznati.

Hotel sta, s simboličnim prerezom traku, odprla župan Marjan Šarec in direktor Mladen Mohorovič, župan pa je v priložnostnem nagovoru najemnikom, med drugim, zaželel tudi čim uspešnejše poslovanje.

 

Slovesnost ob odprtju hotela, ki jo je povezovala Nataša Vrhovnik, so z nastopom popestrile flavtistke Glasbene šole Kamnik, učenki Valentina Škufca in Urška Komatar ter njuna mentorica Svetlana Novaković, članice Društva kamniških mažoretk Veronika, pa so programu pridale še plesno točko.

Od danes naprej bo hotel, ki bo še naprej imel štiri zvezdice, odprt vsak dan do 22. ure, v njem pa naj bi se v prihodnje odvijale tudi različne prireditve, dejavnosti in program, ki pa zaenkrat ostaja še skrivnost.

Upamo, da bo nesrečni kamniški hotel, ki se ga zadnjih nekaj desetletji drži smola, slednjič le zaživel v vsem svojem sijaju.