Naslovnica / Črna kronika / Hrvaški policisti so na meji prijeli kamniška zakonca z zajetno količino prepovedanih drog

Hrvaški policisti so na meji prijeli kamniška zakonca z zajetno količino prepovedanih drog

Po poročanju različnih hrvaških medijev so hrvaški policisti na mejnem prehodu Rupa prijeli par iz Kamnika, ki je prek meje poskušal pretihotapiti več kot osem kilogramov različnih prepovedanih drog.

V prtljagi kamniškega “podjetniškega para”, ki se očitno ukvarja tudi z izvozom, so policisti, po pisanju Novega lista, našli amfetamine, kokain, heroin, ecstasy, marihuano in hašiš ter belo praškasto snov neznanega porekla, in sicer v skupni teži okrog 8,2 kilograma, za kar naj bi Kamničana na črnem trgu lahko iztržila vsaj kakih 150.000 evrov.

Po pisanju Novega lista je bila droga skrita v nahrbtniku, ki je bil pokrit z obleko in počitniškimi rekviziti v prtljažniku, vreči, ki je bila skrita v prostoru rezervne pnevmatike ter v sprednjih desnih vratih.

Zaradi utemeljenega suma, da je kamniški par, ki se je na mejo pripeljal v belem VW Passatu, vozila je žena, mož pa je zraven nje sedel kot sopotnik, vpleten v prekupčevanje in tihotapljenje prepovedanih drog, so jima počitniško namestitev odredili v reškem zaporu, v kolikor pa bosta spoznana za krive, pa jima grozi od enega do dvanajstih let »počitnikovanja« v hrvaških zaporih.

Novi list obenem v prispevku  poimensko navaja, da naj bi bila prijeta zakonca Polonca in Simon Nose iz Kamnika.