Naslovnica / ŠPORT / Huda poškodba Calcitovega kolesarja Boštjana Hribovška

Huda poškodba Calcitovega kolesarja Boštjana Hribovška

HUDA POŠKODBA BOŠTJANA HRIBOVŠKA V AVSTRIJI

Gorski kolesarji Calcit Bike Teama so se v soboto odpravili v avstrijski Langenlois, kjer jih je danes čakala mednarodna dirka prve kategorije (UCI C.1). Na žalost se je tekmovalni vikend zelo slabo končal za slovenskega državnega prvaka v olimpijskem krosu Boštjana Hribovška, ki je na sobotnem treningu grdo padel, si zlomil čeljust in ostal brez osmih do desetih zob. Hribovšek ostaja v tamkajšnji bolnišnici, kjer ga bodo predvidoma v ponedeljek operirali.

»Boštjan je včeraj padel na treningu. Je v bolnišnici, jutri ga bodo operirali. Padel je na čeljust. Verjetno je nekaj povozil. Povsod drugod je brez praske, niti dresa ni strgal, padel je direktno na čeljust,« je iz Langenloisa sporočil vodja ekipe Luka Žele.

»Danes zjutraj bi ga morali operirati. Glede na to, da je zelo hudo, so se raje odločili, da ga bodo jutri. Dobil naj bi dva vijaka. Čeljust je izpahnjena. Zelo grdo izgleda. Tudi brez precej zob je ostal, nekje med osmimi in desetimi,« je še dodal Žele.

Tina Perše in Gregor Krajnc sta današnjo dirko oddirkala zelo dobro, pohvalne besede sta si prislužila tudi od vodje ekipe. Peršetova je končala na 10. mestu, minuto in 40 sekund za šestouvrščeno Tanjo Žakelj. Krajnc je večino dirke držal položaj med 17. in 22. mestom, vmes ga je malo pobralo, ciljno črto pa prečkal kot 24.

Calcit Bike Team