Naslovnica / Črna kronika / Huda prometna nesreča na Mengeškem polju: Po čelnem trčenju zagorel avto

Huda prometna nesreča na Mengeškem polju: Po čelnem trčenju zagorel avto

Nekaj pred 19. uro je na Mengeškem polju, v bližini odcepa za Drnovo, prišlo do hude prometne nesreče v kateri sta čelno trčili dve vozili, eno izmed njih pa je kmalu po trku tudi zagorelo.

Do čelnega trčenja naj bi prišlo, kot nam je povedal očividec dogodka, ko je eno izmed udeleženih vozil, ki je pripeljalo iz smeri Kamnika proti Mengšu, nenadoma zavilo na nasprotni vozni pas in pri tem silovito trčilo v nasproti vozeče vozilo znamke WV Passat, ki ga je ob trku odbilo s ceste na polje, kjer se je iz vozila začelo kaditi, kmalu zatem pa so vozilo zajeli tudi plameni.

K sreči so poškodovani potniki, ob pomoči očividca, prostovoljnega gasilca PGD Kamnik, ki se je v tistem trenutku nahajal v bližini, še pravočasno uspeli zapustiti vozilo, ki so ga nekoliko kasneje, po izjemno hitrem prihodu na kraj nezgode, uspeli pogasiti šele gasilci PGD Kamnik.

Po zaenkrat še neuradnih podatkih je bilo v prometi nesreči poškodovanih več oseb, ki so jih reševalci prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana, policisti pa ob pomoči gasilcev, ki razsvetljujejo prizorišče, pa podrobno preiskujejo prizorišče hude prometne nesreče.

Zaradi intervencije, ki utegne trajati vsaj še nekaj časa, je bila cesta Kamnik – Mengeš, kar nekaj časa zaprta za ves promet.

Več o vzrokih nesreče in sami intervenciji, ki še vedno traja, pa bomo poročali, ko prejmemo uradne podatke in informacije.