Naslovnica / NOVICE / Humanitarno tekmovanje uličnih telovadcev za pomoč Anini zvezdici

Humanitarno tekmovanje uličnih telovadcev za pomoč Anini zvezdici

Kamniški poulični telovadci so v telovadnici Toma Brejca pripravili tekmovanje na katerem so se, skupaj s prijatelji iz cele Slovenije, pomerili v veščinah poulične telovadbe. Prireditev je imela humanitarni značaj, saj so obiskovalci vstopnino poravnali s trajnimi jestvinami, ki jih bodo Anine zvezdice razdelile otrokom oz. družinam v stiski.

P1080766

Poulična vadba je vedno bolj priljubljena oblika rekreacije, ki ne zahteva kake posebne opreme in naprav, saj telovadci povečini izkoriščajo, oz. bolje rečeno, premagujejo lastno težo. To počno bodisi na tleh, bodisi malo višje, denimo na prečki za stepanje preprog, ograji, ali kaki drugi urbani opremi. Ker pa je stepalnikov preprog vse manj – včasih jih je bilo med kamniškimi bloki nameščenih kar nekaj – nepooblaščena uporaba ograj, otroških igral in druge urbane opreme, pa utegne biti nevarna, ali celo v navzkriž z zakonom, so se v zadnjem času po mestih začela pojavljati tudi preprosta »igrala« za poulične telovadce.

Gre za poenostavljene kovinske gimnastične naprave, največkrat v obliki telovadnih drogov oz. bradelj. V Kamniku takšen vadbeni park najdemo na Perovem, ob pešpoti med Bistrico in obvoznico, glede na to kako tovrstna oblika vadbe, ki je, izjemno učinkovita, predvsem pa poceni protiutež »šminkerskemu« obiskovanju različnih vadbenih centrov, postaja priljubljena, pa se utegne zgoditi, da bo tak »parkec«, kot mu ljubkovalno pravijo njegovi najbolj zvesti uporabniki, zrasel še na kaki drugi kamniški lokaciji.

 

Kljub ljubkovalnemu poimenovanju svojega vadbenega parka, pa kamniški ulični telovadci, ki se združujejo pod tujeglasnim imenom Street Workout Kamnik, svojo vadbo in dejavnost jemljejo zelo resno, kar dokazuje tudi uspešna izvedba nocojšnje prireditve, ko so »parkec« zamenjali za telovadnico OŠ Toma Brejca.

V goste so povabili prijatelje iz sorodnih klubov iz cele Slovenije in, ob organizacijski pomoči Občine Kamnik ter številnih donatorjev, v sodelovanju z Aninimi zvezdicami Kamnik, pripravili humanitarno tekmovanje, na katerem se je pomerilo trideset najboljših uličnih telovadcev.

V imenu organizatorja prireditve je prisotne pozdravil vodja kamniških pouličnih telovadcev Miha Šest, ki je bil navdušen nad dobrim obiskom prireditve, predvsem pa nad radodarnostjo obiskovalcev, ki so Anine zvezdice dobro založili s hrano, ki bo polepšala praznike marsikateri družini.

Za organizacijo prireditve in dobroto vseh darovalcev se je zahvalila tudi Ana Lukner, pobudnica akcije Anine zvezdice, ob tem pa ni pozabila pohvaliti izjemne zavzetosti kamniških humanitarnih aktivistk oz. zvezdic, katerih nadvse aktivno delovanje bo številnim družinam iz Kamnika, pa tudi širše vsaj nekoliko polepšala stisko družin, ki si velikokrat težko privoščijo tudi najosnovnejša živila.

V enem izmed svojih prvih javnih nastopov v funkciji podžupana je prisotne, v imenu Občine Kamnik, pozdravil tudi podžupan Matej Slapar, ki je dejal, da so ulični telovadci in Anine zvezdice, ki so združili moči v skupno humanitarno zgodbo, dovoljšen razlog za optimizem in navdušenje. Tudi zaradi tega, ker je ulična vadba, ki so jo kamniški poulični telovadci uspeli izjemno razmahniti tudi med mladimi v Kamniku, odličen prispevek h koristnemu preživljanju prostega časa in zdravemu življenjskemu slogu mladih, kar na učinkovit način pripomore tudi k zmanjševanju popivanja in vandalizma. Zato si bo si bo občina, ki je navdušena nad njihovim delovanjem, še naprej prizadevala za posodabljanju javne urbane opreme.

Za konec je podžupan Matej Slapar izrazil še prepričanje, da si vsi prisotni najbrž želimo, da bi uspeli doseči takšne gospodarske in socialne pogoje, da bi kar najmanj ljudi potrebovalo tovrstno humanitarno pomoč.

Prireditev se je nadaljevala s tekmovanjem v različnih disciplinah oz. elementih poulične vadbe, ob katerih je obiskovalcem na trenutke zastal tudi dih. Najboljši tekmovalci so prejeli priznanja in medalje, lahko pa rečemo, da so bili zmagovalci današnje prireditve prav vsi prisotni, saj so z dobro voljo in darežljivostjo poskrbeli, da bodo praznični dnevi lepši tudi tistim, ki jim praznik predstavlja že poln krožnik.

Foto: Lea Logar

Foto: Lea Logar

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve