Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Igor Žavbi je novi kamniški podžupan

Igor Žavbi je novi kamniški podžupan

Na uradni spletni strani Občine Kamnik so danes objavili novico, da je župan Marjan Šarec dopoldne imenoval novega podžupana občine Kamnik. Podžupan je postal podpredsednik Liste Marjana Šarca – NAPREJ KAMNIK Igor Žavbi, ki bo funkcijo podžupana opravljal poklicno. Na občinski spletni strani ne poročajo katera področja bo Igor Žavbi, kot podužupan, pokrival.

Marjan Šarec in Igor žavbi, župan in podžupan. Foto: kamnik.si

Glede na to, da je Žavbi po izobrazbi gostinec, ki je dejaven tudi v domačem gasilskem in kulturnem društvu, bodo to najbrž področje turizma in družbenih dejavnosti, razen, če župan Šarec v novem mandatu proračunskih prihodkov morda ne namerava  obogatiti z preureditvijo občinske menze v vodilno kamniško restavracijo “Pr’ korit”.

Gre za dokaj pričakovano potezo župana Marjana Šarca, katerega lista je s 14 svetniki daleč najmočnejša lista v Občinskem svetu Občine Kamnik, medtem, ko bo na imenovanje drugega podžupana najbrž potrebno še nekoliko počakati.

Po vsej verjetnosti bo drugi podžupan iz vrst stranke NSi s katero se župan Marjan Šarec zaenkrat še pogaja okrog določil koalicijske pogodbe. NSi je Šarcu, podobno kot Cerarju na državni ravni, postavila kar hude pogoje, med pogoji, pa je tudi podžupansko mesto.