Naslovnica / KULTURA / Igra rož skozi oči slikarjev

Igra rož skozi oči slikarjev

Konec meseca maja lani je bil Kamnik odet v cvetje, saj je bilo mesto v znamenju prireditve Igra rož, danes pa je bila v Domu kulture Kamnik na odprta tudi razstava likovnih del, ki so nastala tekom lanske prireditve.

Igro rož so jo skupaj organizirali Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Arboretum Volčji Potok ter Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Igro rož pa je spremljalo tudi šestnajst umetnikov.

Danes so si obiskovalci lahko ogledali slike teh šestnajstih slikarjev na odprtju razstave Po navdihu Igre rož, umetnine pa si lahko ogledate tudi sami do 13. maja.

Ob odprtju razstave je podžupan dr. Jernej Markelj dejal, da je razveseljujoče, da je prireditev Igre rož povezala toliko različnih soustvarjalcev in prinesla lepo obogatitev našega kraja in kulture, ter da je vesel, da imamo v naši občini številne aktivne umetnike, ki s svojim čopičem puščajo barvite sledi.

Direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simentinger pravi, da razstavljene slike prikazujejo, kako so to lansko prireditev videli umetniki. Tako s to razstavo opozarjajo na povezanost cvetja z umetnostjo, zato je ta razstava svojevrstno nadaljevanje sporočila prireditve in hkrati poklon umetnikom, ki so pri tem sodelovali.«

Končne izdelke avtorjev je strokovno ocenila kustosinja Medobčinskega muzeja Kamnik Saša Bučan.

 

 

Laura Hribar