Naslovnica / ŠPORT / Inti Maček je postala osnovnošolska državna prvakinja

Inti Maček je postala osnovnošolska državna prvakinja

Včeraj je v Murski Soboti potekalo šahovsko državno prvenstvo za osnovnošolce, na katerem je ponovno blestela mlada kamniška šahistka Inti Maček, ki je postala državna osnovnošolska šahovska prvakinja v kategoriji učenk in učencev do 9 let.

Prvenstvo je potekalo v dveh posamičnih konkurencah, in sicer učenci do 9 let in učenke do 9 let. Nastopilo je 35 deklic in 103 dečkov iz slovenskih OŠ. Kamniške barve oz. barve OŠ Frana Albrehta in POŠ Nevlje, pa je zastopala le Inti Maček. Na prvenstvu so udeleženci odigrali 9 kol po 10 min + 5 sekund na potezo.

Inti je odigrala 9 partij in osvojila 8 točk, kar je bilo dovolj, da je osvojila naslov osnovnošolske državne prvakinje do 9 let 2017/18, kot zanimivost pa naj dodamo, da sta bili na drugem in tretjem mestu dve učenki, ki sta sicer Rusinji s slovenskim državljanstvom.

Inti Maček ima odslej v svoji vitrini z medaljami dve novi kolajni, saj je medalji prejela kot prva med deklicami do 8 let in absolutna zmagovalka do 9 let.

Inti išče sponzorje

Brez težav lahko rečemo, da je Inti Maček zagotovo ena izmed najobetavnejših mladih slovenskih šahistk, ki se utegne v prihodnje uveljaviti tudi na mednarodnih šahovskih prizoriščih, denimo v Latviji, kjer bo potekalo evropsko šahovsko prvenstvo, in na svetovnem šahovskem prvenstvu v Španiji, vendar je njena udeležba na obeh prvenstvih žal še vprašljiva, saj je pogojena s kar precejšnjimi stroški, zato se njeni starši prizadevajo najti sponzorje, ki bi bili pripravljeni Inti podpreti na njeni uspešni šahovski poti.