Naslovnica / POUDARJENO / Inti Maček se je pomerila s šahovskim velemojstrom Garijem Kasparovom

Inti Maček se je pomerila s šahovskim velemojstrom Garijem Kasparovom

Mlada kamniška šahistka Inti Maček, se je na šahovskem turnirju v Crikvenici znova odlično odrezala ter si z zmago v svoji kategoriji prislužila tudi možnost, da se v šahovski simultanki pomeri celo z znamenitim šahovskim velemojstrom in večkratnim svetovnim prvakom Garijem Kasparovom.

V Crikvenici je v četrtek, 4. 7. 2019, pod okriljem Croatian Grand Chess Tour, potekal veliki osnovnošolski turnir za promocijo šaha, na katerem se je pomerilo 76 šahist in šahistov od osmega do petnajstega leta, med katerimi je bila tudi izvrstna mlada kamniška šahistka Inti Maček.

Inti se je, kot že nič kolikokrat doslej, tudi tokrat odrezala več kot izvrstno, saj je osvojila skupno 4. mesto, v kategoriji do 9. let, pa je ponovno zmagala.

Nagrada za prvo mesto v kategoriji je bila tokrat še posebej privlačna, saj si je Inti z zmago priborila možnost, da se v simultanki, ki se je odvila na trgu v Crikvenici, pomeri tudi z legendarnim šahovskim velemojstrom in večkratnim svetovnim prvakom Garijem Kasparovom.

Garija ji tokrat sicer še ni uspelo premagati, ga je pa vsaj nekoliko namučila ter v spomin pa prejela šahovnico z njegovim podpisom, ki ji bo zagotovo v lep in trajen spomin, zagotovo pa tudi za dodatno šahovsko motivacijo, da nekoč tudi sama postane šahovska velemojstrica.