Naslovnica / NOVICE / Iščemo lastnika izgubljenih 400 evrov!

Iščemo lastnika izgubljenih 400 evrov!

Pri naključnem kratkem sprehodu po kamniških ulicah, smo našli 400 evrov. Lastnika prosimo, da se čim prej javi in prevzame najdbo z Japljeve ulice in Glavnega trga.

Kamniške ulice so sicer kar zgledno pometene in čiste, čeprav je šel legendarni mestni pometač Jernej v pokoj že pred leti. Fantje, ki skrbijo za mestne ulice se trudijo, se pa kljub temu, najraje v popoldanskih urah, najde kaj zanimivega.

Pri kratkem sprehodu od pošte do gostilnice Podkev smo tako naleteli na dva »bankovca« po 200 evrov, ki bi jih srčno radi vrnili lastniku, oz. lastnikoma, ki sta ju izgubila.

kakec1

Eden izmed »bankovcev« se nahaja pred vhodom v nekdanji bife in slaščičarno Šumi, drugi pa leži na Japljevi ulici. Glede na to, da Kamničani veljajo za poštene je povsem možno, da se bankovca še vedno nahajata na mestu, kjer sta bila izgubljena, zato pozivamo tistega, ki ju je na sprehodu izgubil, da ju čimprej prevzame in pobere, saj se utegne zgoditi, da bi ju kdo povsem nehote odnesel na podplatih svojih čevljev.

kakec3

V prihodnje priporočamo nekoliko večjo previdnost, saj bodo tovrstni “bankovci” bolj na varnem, če bodo deponirani v enem izmed “bankomatov”, ki jih je v mestu kar nekaj. Za vse, ki morda ne veste kako tak “bankomat” izgleda, pa prilagamo še informativno fotografijo.

pasji-kosi

O D L O K o javnem redu in miru v Občini Kamnik

15. člen
Lastnik oziroma vodnik živali je dolžan počistiti iztrebke z javne površine. Lastnik oziroma vodnik psa je v urbanem okolju dolžan upoštevati in uporabljati označene smetnjake, ki so namenjeni za pasje iztrebke in prostore, ki so temu namenjeni.

19. člen
Z globo 200,00 EUR se kaznuje oseba – posameznik, ki ravna v nasprotju z določili 9., 10., 11., 12. in 13. člena tega odloka.