Naslovnica / NOVICE / Izvajanje preventivne akcije na priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik

Izvajanje preventivne akcije na priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik

Občanke in občane smo v preteklih dneh pozivali k omejitvi gibanja in zadrževanja na priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik, in sicer naj gredo na sprehod na manj obljudene poti, kjer se lahko pri morebitnem srečanju vzdržuje priporočena varnostna razdalja vsaj 1,5 metra; naj se izogibajo nepotrebnim nevarnostim in adrenalinskim športnim aktivnostim; naj se izogibajo obiskovanju in predvsem zadrževanju na cilju priljubljenih izletniških točkah, kot so Stari grad, Špica, Sveti Primož nad Kamnikom, Gora na Svetem Miklavžu, Mali grad, območje izvira Kamniške Bistrice in območje zunanjega Muzeja Zaprice. 

Tekom današnjega dne smo s strani redarske službe Občine Kamnik, občinske inšpektorice in ob pomoči Društva GRS Kamnik preventivno opozarjali obiskovalce na primerno razdaljo in ostala priporočila, predvsem pa na to, da se na ciljih priljubljenih kamniških izletniških točk ne zadržujejo v večjih skupinah. Tudi Policijska postaja Kamnik je izvajala poostren nadzor, in sicer v skladu s svojimi pristojnostmi.

Na začetke poti priljubljenih turističnih točk smo namestili 20 opozorilnih tabel, ki nakazujejo na ustrezne ukrepe. Nameščeni so bili tudi zaščitni trakovi na klopeh na Špici in pri igralih na Starem gradu nad Kamnikom.

Akcija je bila med občankami in občani dobro sprejeta, predvsem pa smo zaznali, da so se v veliki večini obnašali odgovorno in se niso družili v večjih skupinah. Pri tem naj poudarimo, da sprehodi v naravo vsekakor niso prepovedani, a je potrebna vendarle previdnost. Vsakršno zbiranje na zaključkih poti pa odsvetujemo. 

 

Ob tej priložnosti si je župan skupaj s poveljnikom Občinskega štaba Civilne zaščite ogledal delovanje vseh ekip in preveril stanje na terenu. Z nadzori bomo nadaljevali tudi jutri.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik