Naslovnica / ŠPORT / Izvrsten vikend je za kolesarje Calcita lep obet pred Kamniškim krosom

Izvrsten vikend je za kolesarje Calcita lep obet pred Kamniškim krosom

Tudi prvi majski konec tedna ni minil brez dirkanja, člani Calcit Bike Teama so se dokazovali na dveh prizoriščih. Zablestela sta Rok Naglič in Luka Tavčar, prvi je zmagal na mednarodni dirki UCI C.1 v krosu v Gradcu med mlajšimi člani, drugi pa je bil najboljši na maratonu MTB Slavnik.

Tavčarju je družbo na zmagovalnem odru delal Boštjan Hribovšek, ki je bil tretji. V ženski kategoriji na Slavniku je bila druga Tina Perše. Druga je bila čez mejo tudi Hana Kranjec Žagar v krosu med deklicami do 15 let.

Naglič je opravil s tekmeci v kategoriji mlajših članov, najbližjega zasledovalca Avstrijca Moritz Bschererja je premagal za skoraj dve minuti. To je odličen obet pred prvim vrhuncem sezone za letos najboljšega gorskega kolesarja v sezoni, saj načrtuje, da bo v najboljši formi čez dva tedna, ko ga čaka prvi svetovni pokal v Nemčiji. Še prej pa čez teden dni domača dirka v Kamniku, ki bo za Nagliča zadnji test.

»Od samega štarta sem šel na polno, saj sem hotel videti, kako bo konkurenca odreagirala. Uspelo mi je narediti nekaj razlike, nato sem se umiril ter z glavo oddirkal do cilja katerega sem prevozil kot prvi med mlajšimi člani. Z dirko sem res zadovoljen ter vesel, da je glava na pravem mestu pred prihajajočim svetovnim pokalom,« je bil zadovoljen Naglič.

Gregor Krajnc je dirkal med člani in končal na 18. mestu. Med mladinci je bil Mihael Štajnar 11.

Proga v Gradcu/Statteggu bo sicer letos prizorišče evropskega prvenstva za kategorije mladincev, mlajših članov ter veteranov.

Nič niso z odličnimi rezultati zaostajali mlajši Calcitovci. Ti so se merili v dveh delih, najprej v tehniki, kasneje še v krosu.

V tehniki se je v kategoriji do 17 let z drugim mestom izkazal Matic Kranjec Žagar. V kategoriji do 15 let je bil Ambrož Vovk osmi, Jaka Dečman 19., David Jagodic 22., Gal Starman pa 27. Med deklicami v isti starostni kategoriji je Hana Kranjec Žagar končala na petem mestu.

V krosu je v kategoriji U17 Matic Kranjec Žagar končal na devetem mestu. V kategoriji U15 je Ambrož Vovk osvojil deveto mesto, David Jagodic 18., Gal Starman pa 24. Hana Kranjec Žagar je med deklicami do 15 let prikolesarila do izvrstnega drugega mesta.

Bližje domu na MTB Slavniku sta se izkazala Tavčar in Hribovšek. Med oba člana Calcita se je vrnil Tadej Valjavec, nekdanji odlični cestni kolesar, ki se zdaj preizkuša na gorskem kolesu.

»S svojim počutjem med dirko sem zelo zadovoljen. Tudi sama dirka se je zelo lepo razvijala, postopoma smo redčil skupino. Jaz sem napadel v gozdu na bolj strmih delih in sva z Valjavcem šla naprej. Potem mi je Tadej ušel naprej, ki sem ga lovil do dva kilometra pred ciljem. Potem sem videl, da ima na klanec krizo in šel sem mimo in v cilj do zmage, « je povedal Tavčar.

Na 50-kilometrski trasi je Tilen Jagodič končal na 11. mestu med moškimi od 18 do 39 let. V isti kategoriji, v njej sta dirkala tudi Tavčar in Hribovšek, je Peter Rode osvojil deveto mesto. V kategoriji od 40 do 49 let na 81 kilometrov je Aljoša Martinjaš končal na sedmem mestu. Med ženskami na 40 let je Ana Podpečan osvojila četrto mesto.

Calcit Bike Team
Foto: Prijavim.se