Naslovnica / NOVICE / Jadranje za jutri 2018 – zadnji dan

Jadranje za jutri 2018 – zadnji dan

Vsega lepega je enkrat konec, in tako se je končalo tudi Jadranja za jutri 2018. Zadnje jutro v Marini Veruda je bilo namenjeno le še zajtrku, izkrcanju in slovesu. Eni prej, drugi malo kasneje so zapustili marino in se odpeljali vsak po svojih poteh. Eni proti domu, drugi še na ogled Pule. Vsi polni vtisov in lepih jadralskih spominov.

Kaj dodati na koncu…

Posebni otroci so krasni otroci, otroci, ki se jim nikoli ne da pomagati dovolj. Včasih se zazdi, da je za večino otrok, ki jih peljemo jadrat, izkušnja enakovredna čudovitemu izletu na Luno, ker se dogajanje odvija povsem izven njihovega normalnega okolja. Mogočna narava, ki žene jadrnico po neskončnem morju. Nobenih klimatskih naprav, cel dan svež zrak, naravna svetloba sonca, nobenega hrupa, le šumenje valov. Otroci, ki jih sprejmemo kot enakovredne člane posadke čutijo vse sunke in pospeške vetra. Kdo ve kako vse skupaj buri njihovo domišljijo in kam jih odpelje? Mogoče imajo občutek, da je barka živa in da v bistvu jahajo na zmajevem hrbtu po morju, ki je tu od nekdaj. Lahko pozabijo kaj si rekel, lahko pozabijo kaj si naredil, nikoli pa ne bodo pozabili kako so se ob tem počutili.

 

Po devetih jadranjih nam je tudi povsem jasno, da nikoli nisi resnično živel dokler nisi naredil nekaj dobrega za nekoga, ki ti tega ne more poplačati. Kakorkoli že, mi se bomo še naprej po svojih najboljših močeh trudili, da nam takih in podobnih občutkov ne zmanjka…

Letošnji projekt so finančno podprli in s tem omogočili:

Sponzorja jadrnic Gostilna pri Planinskem orlu, Stahovica in Inotherm ter sponzorji projekta Zavarovalnica Triglav, d.d., Modiana, Eles, d.o.o., Team Trade d.o.o., Petre d.o.o., Habercorn Slovenija ter InterCom d.o.o.

Brane Vrankar
ŠD SAPPA