Naslovnica / NOVICE / Jadranje za jutri 2019: Mama, prihajam domov… (4. dan)

Jadranje za jutri 2019: Mama, prihajam domov… (4. dan)

Tudi zadnji dan 1. dela smo se zbudili v deževno jutro. Po zajtrku in učni uri je sledilo žrebanje doniranih nagrad; od celodnevnega kopanja v Termah Topolšica in Thermani Laško, ogleda Blejskega gradu in Postojnske jame, pa do turistične plovbe po Ljubljanici za 50 oseb, ki jo je doniral Bobermarine-plovba Benjamin Jernejčič.

Skipperji posameznih bark so nato mladim mornarjem izročili Potrdila o uspešno opravljenem preiskusu znanja v pomorskih in piratskih veščinah.

Kot da bi oblaki vedeli, da moramo steklenico želja odpeljati na odprto morje, so se umaknili in posijalo je sonce. Naredili smo še zadnje skupinske fotografije, potem pa nismo več izgubljali časa. V gosjem redu smo zapustili marino in odpluli proti svetilniku Porer. Pihal je pravi veter in jadrnice so ena za drugo dvignile jadra. Na sredini poti smo zapluli v krog in na sredino odvrgli steklenico z skritimi željami udeležencev.

Nato smo odjadrali v različnih smereh in si po kakšni uri plovbe poiskali miren zaliv, kjer smo se privezali na boje. Lepo vreme je kar trajalo in vztrajalo, zato ni bilo ovir za veslanje s čolni, supanje in kopanje. Vmes smo si vzali čas za pripravo kosila. Do pol šestih so bile vse jadrnice spet privezane v matični marini.

Kljub neoptimistični napovedi je bil za nekatere udelžence današnji dan najlepši dan njihovega jadranja. Ampak vsega lepega je enkrat konec in prišel je čas slovesa. Udeleženci so se izkrcali in poslovili polni čudovitih vtisov, člani društva pa smo strnili vtise na skupni večerji.

Brane Vrankar, ŠD SAPPA